NASA και Microsoft: Eξερευνώντας τον Άρη

Η Microsoft Research και η NASA συνεργάστηκαν άλλη μια φορά και έφεραν την πιο μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης του πλανήτη Άρη στο WorldWide Telescope, την εφαρμογή της Microsoft που επιτρέπει την εξερεύνηση του διαστήματος μέσα από περιβάλλον πλοήγησης παρόμοιο με του Google Earth.

Οι εικόνες είναι δουλειά ενός Group που ονομαζόταν Mapmakers, το οποίο καθοδηγήθηκε από τον Michael Broxton, της NASA. Η δουλειά τους είναι να τραβούν φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη και άλλους πλανήτες και να τις κάνουν χάρτες. Ωραία δουλειά δεν νομίζετε; Όπως να έχει, αυτοί οι χάρτες που κατασκεύασαν οι MapMakers, σε συνδυασμό με το WorldWide Telescope δημιούργησαν ουσιαστικά έναν νέο διαδραστικό τρόπο για να εξερευνήσετε τον Άρη.

Για να κατανοήσετε το πραγματικό μέγεθος των φωτογραφιών, το μόνο που χρείαζεται να πούμε είναι ότι τραβήχτηκαν από το University of Arizona’s High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE), και ότι κάθε εικόνα είναι 1 GigaPixel! Για να δημιουργηθεί ο χάρτης χρησιμοποιήθηκαν 13,000 HiRISE εικόνες, και όλα αυτά θα τα βρείτε online στο WorldWide Telescope.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.