Η Mozilla απελευθέρωσε επίσημα τον Firefox 4 Beta 1

Η Mozilla απελευθέρωσε και επίσημα πλέον μία από τις πολλές Beta εκδόσεις του Firefox 4 (που θα ακολουθήσουν). Βέβαια η εταιρεία είχε δημοσιεύσει το Firefox 4 Beta 1 candidate build από την προηγούμενη βδομάδα, οπότε αν χρησιμοποιείται ήδη αυτή την έκδοση, πιθανόν να μην δείτε πολλές αλλαγές. Αν βέβαια είστε ακόμα στην έκδοση 3.6.6 και είστε έτοιμοι για μερικές εκπλήξεις, μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ. Ας δούμε τώρα μερικές από τι αλλαγές που έγιναν:

New Add-Ons Manager: Σας δίνει πλέον περισσότερο χώρο για να διαχειριστείτε τα Add-Ons, τα Themes και τα Plugins σας. Το customizing του browser σας δεν ήταν ποτέ ευκολότερο.

HD Video: Τώρα πλέον μπορείτε να παρακολουθήσετε με hardware-accelerated, super-smooth και ποιότητα HD τα HTML5 video στο YouTube, χρησιμοποιώντας το νέο WebM format.

Privacy improvements: Η Mozilla πάντα επικέντρωνε την προσοχή της στην προστασία του ιδιωτικού απορρήτου και στην τελευταία beta έκδοση έχουν διορθωθεί ορισμένες ατέλειες στα Web standards που θα μπορούσαν να εκθέσουν το history του browser σας.

Crash Protection: Φαντάζομαι όλοι μας έχουμε αντιμετωπίσει κρασσαρίσματα με τον Firefox λόγω κάποιου plugin που δεν δούλευσε σωστά. Τώρα πλέον, όταν ένα plugin παγώνει ή κολλάει, θα μπορείτε να συνεχίσετε την περιήγηση σας στη σελίδα, κάνοντας απλά ένα refresh.

Performance: Όπως όλοι γνωρίζουμε, η επίδοση είναι πολύ σημαντική. Σε αυτή την έκδοση, η Mozilla εστίασε στην βελτίωση της απόδοσης του Firefox στο ξεκίνημα και στο φόρτωμα των σελίδων. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, ακόμα βρίσκονται στην αρχή για την βελτίωση της επίδοσης του Firefox 4 (έχουμε ακόμα πολλά να δούμε).

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στις αλλαγές που έγιναν, μπορείτε να κοιτάξετε στα online release notes ή και να κατεβάσετε τη νέα έκδοση για να ανακαλύψετε μόνοι σας τις αλλαγές. Τώρα αν κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί ήδη τον Firefox 4, θα ήταν χαρά μας να αφήσει ένα σχόλιο με τις εντυπώσεις του.

[via] [via]

Σχολιάστε >
20 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.