Γερά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού το Groupon.gr, εξαπλώνεται γρήγορα στις ελληνικές πόλεις

Από ότι φαίνεται το ελληνικό Groupon ήρθε για να μείνει! Μετά από την εξαγορά του Deal4Real πριν λίγες εβδομάδες, το Groupon.gr δείχνει τα δόντια του στον ανταγωνισμό (βλ. GoldenDeals, Tsoonami κ.α.) επεκτείνοντας με ταχείς ρυθμούς το δίκτυο προσφορών του σε αρκετές ελληνικές πόλεις εκτός Αθήνας και Πειραιά. Από ότι φαίνεται το Groupon έχει ήδη ξεκινήσει κανονικές προσφορές στις εξής πόλεις: Κομοτηνή, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά, Καβάλα, Αγρίνιο, Καλαμάτα, Σέρρες, Κατερίνη, Τρίκαλα, Λαμία, Ξάνθη και Χαλκίδα ενώ σύντομα θα "ανοίξει" ακόμα 7-10 πόλεις και νησιά. Από όσο γνωρίζω, το Groupon σχεδιάζει να κάνει μια σημαντική επένδυση για την ανάπτυξη του site μέσα στο 2010, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι σίγουρα θα δούμε σύντομα η υπηρεσία να εξυπηρετεί τις βασικότερες πόλεις και πρωτεύουσες νομών της χώρας, ενώ είναι λογικό να υπάρξει και η ανάλογη διαφημιστική προώθηση.

Στον ανταγωνισμό τώρα, το Tsoonami φαίνεται πως είναι έτοιμο να ξεκινήσει σύντομα προσφορές για τη Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ για το GoldenDeals δεν μπόρεσα να βρω κάποια σχετική πληροφορία στη σελίδα του και προσπάθησα να επικοινωνήσω απευθείας μαζί τους. Αν έχω κάτι νεότερο, με τη προϋπόθεση ότι θα απαντήσουν, θα κάνω ένα update στο post.

Update #1 13.09μμ: Το GoldenDeals απάντησε: Θα επεκταθούμε σύντομα σε Θεσσαλονίκη, Πατρα, Ηράκλειο, Βολο, Λάρισα, και άλλου!

Εσείς πιστεύετε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες θα αντέξουν στον ανταγωνισμό της μαμάς εταιρίας;

Σχολιάστε >
11 σχόλια
|
Κατηγορίες:

11 απαντήσεις στο “Γερά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού το Groupon.gr, εξαπλώνεται γρήγορα στις ελληνικές πόλεις”

  1. Ο/Η strapro λέει:

    Μεσα στην Αθήνα οι ελληνικές υπηρεσίες θα αντέξουν. Για έξω μου φαίνεται πιο δύσκολο. Περιορισμενη αγορά...

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Θα συμφωνήσω για την Αθήνα και θα προσθέσω πιθανότατα και τη Θεσσαλονίκη, με τη προϋπόθεση ότι δεν θα σταματήσουν όλοι να παρέχουν "καλές" προσφορές, τόσο από πλευράς παρεχομένων υπηρεσιών, όσο και από πλευράς ποιότητας.

  2. Ο/Η Tina λέει:

    Gia na po tin alitheia to Deal4real to vrika arga k distixws eixe poli kales prosfores. Apo ta ipoloipa 2 exo idi agorasei prosfores tous se poli kali timi, opos 12 fores gimnastirio gia 5 euros, i oikogeniaki pizza gia 1 euro. Pistevo pos an ta mathei o kosmos (kati pou mallon exei idi ginei an krino apo ton arithmo twn atomwn pou agorazoun) tote tha einai voisima k me kerdi.

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Μέχρι τώρα ομολογώ πως όλες οι σελίδες παρουσιάζουν αξιόλογες προσφορές για τα μέλη τους. Είναι σίγουρο ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα έχει μεγάλο κερδισμένο τον ίδιο το καταναλωτή :)

      • Ο/Η Nick λέει:

        σίγουρα!!!

        επίσης,

        στο ερωτημά σου

        "Εσείς πιστεύετε ότι οι ελληνικές υπηρεσίες θα αντέξουν στον ανταγωνισμό της μαμάς εταιρίας;"

        αυτό θα εξαρτηθεί πιστέυω και απο τις ίδιες τισ προσφορές. Αν η μαμά εταιρία μπορεί να "κλείνει" καλύτερα deals τότε ίσως να έχει ένα προβάδισμα. Βέβαια για μένα αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί θα κοιτάω τις προσφορές και στα τρία sites.

        Η υπηρεσία αυτή αν και σχετικά καινουργιά στην Ελλάδα, έχει αποκτήσει μεγάλο κοινό. Ίσως περισσότερες προσφορές που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (πχ ένα γέυμα σε ένα εστιατόριο στο Golden deals είχε 2778!!! αγορές) να προσκαλέσει ακόμα πιο πολλούς.

        ΥΓ. Πιστέυω οτι η GROUPON θα είναι πιο δυναμική σε ότι αφορά την επακτασή σε πόλεις άλλες, εκτός αθηνών.

  3. Ο/Η orck λέει:

    Ηθελα να ηξερα που βλεπεις να υπαρχουν προσφορες σε αλλες πολεις. Σε ολες τις αλλες πολεις γραφει "Αυτή είναι μία Ενδεικτική Προσφορά".
    Οταν σου στελνουν δελτια τυπου καλο ειναι να ελεγχεις και την εγκυροτητα τους.
    Φαινεται παντως οτι το groupon πληρωνει πολυ καλυτερα τα "ανεξαρτητα τεχνολογικα blog".

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Δεν ξέρω αν το Groupon πληρώνει πολύ καλύτερα τα "ανεξάρτητα τεχνολογικά blogs" γιατί το Away δεν είναι ένα από αυτά. Επίσης δεν μας έστειλε κανένα ΔΤ. Δεν έχουμε καμία απολύτως οικονομική σχέση με οποιαδήποτε startup έχουμε καλύψει όλο αυτό το καιρό. Το ότι το κάνουν άλλοι δεν σημαίνει ότι το κάνουμε και εμείς.

      Χθες το βράδυ κοίταξα μια μια τις πόλεις που είχε στο μενού και οι μισές από αυτές εμφάνιζαν να τρέχουν κανονικές προσφορές με κανονικά bids, ενώ οι άλλες μισές παρουσίαζαν τη προσφορά τους ως ""Αυτή είναι μία Ενδεικτική Προσφορά". Σήμερα Το Groupon έχει βάλει την ίδια επισήμανση και στις υπόλοιπες, άρα σημαίνει το είδαμε πριν καν το διορθώσουν. Φυσικά αυτό που γράφω εξακολουθεί να ισχύει, ότι δλδ το Groupon ετοιμάζει ήδη την άμεση εξάπλωση του σε όλες αυτές τις πόλεις.

  4. Ο/Η orck λέει:

    Οκ δεκτο. Συγνωμη εαν σε παρεξηγησα. Το σχολιο περι "ανεξαρτητων τεχνολογικων blog" δεν ηταν για εσενα. Εχω βαρεθει να διαβαζω τα ιδια και τα ιδια.

    • Ο/Η D. Kalavros-Gousiou λέει:

      Θα συμφωνήσω μαζί σου σε αυτό. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, αναδημοσιεύσουν τα ίδια ΔΤ, γράφουν advertorials χωρίς να το διευκρινίζουν και γενικώς δεν σέβονται τον αναγνώστη που τους διαβάζει. Εμείς όμως είμαστε, και θα συνεχίσουμε να είμαστε, διαφορετικοί ;)

  5. Ο/Η ilias λέει:

    paidia to groupon exei idi anevasei live prosfores se thesaloniki, larisa, xalkida kai volo ! ta eixa tsekarei apo xtes !

  6. Ο/Η Nick λέει:

    Νεότερη προσθήκη το Skroutz Deals με προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών με εκπτώσεις που κυμαίνονται από 40% έως 90%.

    Θα ακολοθήσουν και άλλοι άραγε???