Οι extreme gamers ξοδεύουν 2 μέρες την εβδομάδα παίζοντας video games

Η NPD κυκλοφόρησε μερικά στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες των Extreme Gamers. Η συγκεκριμένη εταιρεία έρευνας λοιπόν, διαπίστωσε ότι οι extreme gamers αντιπροσωπεύουν το 4% του πληθυσμού των gamers στις Η.Π.Α. και ξοδεύουν περίπου 48,5 ώρες την εβδομάδα για να παίζουν video games. Για να υπάρχει και μία σύγκριση, ένας απλός gamer στην Αμερική (ηλικίας από 2 ετών και πάνω) ξοδεύει 13 ώρες την εβδομάδα μπροστά από ένα video game, ενώ πέρσι χαλούσε 12,3 ώρες την εβδομάδα.

Βέβαια αυτή η αύξηση που βλέπεται αντιπροσωπεύει σχεδόν όλα τα είδη video games, με τα παιχνίδια για κονσόλες να παίζονται 9% περισσότερο από το 2009, ενώ στα παιχνίδια για PC η δραστηριότητα αυξάνεται κατά 6%. Από την άλλη, υπάρχει μία μείωση της τάξεως του 16% στις ώρες που επενδύουν οι gamers σε φορητές κονσόλες. Ωστόσο εδώ υπάρχει μία σύγχυση, καθώς η μείωση μπορεί να οφείλεται στην αύξηση των games στα smartphones και η εταιρεία δεν ξεκαθαρίζει αν βάζει τα smartphones και παρόμοιες συσκευές στις φορητές κονσόλες.

Ακόμη να αναφέρω ότι η NPD χωρίζει τους gamers σε 7 διαφορετικές ομάδες: Extreme Gamers, Avid PC Gamers, Heavy Portable Gamers, Console Gamers, Online PC Gamers, Offline PC Gamers και τους Secondary Gamers. Τέλος η μέση ηλικία των gamers αυξήθηκε από τα 31 στα 32 χρόνια, με τους Avid PC Gamers και τους Offline PC Gamers (11% και 8% του gaming πληθυσμού αντίστοιχα) να είναι οι παλαιότεροι, με μέσο όρο ηλικίας τα 42 χρόνια.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.