Firefox: Το Weave αναβαθμίζεται και αλλάζει ονομασία

Το Weave, το sync tool του Firefox αναβαθμίζεται και αλλάζει ονομασία. Μάλιστα η νέα του ονομασία θα βοηθήσει τους χρήστες του Firefox που δε το γνωρίζουν σαν πρόγραμμα, να καταλάβουν τη χρήση του. Αρχίζοντας από την έκδοση 1.3b5, το Weave αποκτάει την ονομασία Firefox Sync, καθώς η Mozilla θέλει να το μετατρέψει από ένα άγνωστο εργαλείο σε πρόγραμμα καθημερινής χρήσης.

Αυτό που κάνει το Weave, είναι να κρατάει τα bookmarks, το history, τα passwords, τα open tabs και τα άλλα Firefox data σε συγχρονισμό με άλλους υπολογιστές. Πέρα από την αλλαγή του ονόματος, το Firefox Sync 1.3b5 αποκτάει νέο UI (user interface), έχει καλύτερους χρόνους ανταπόκρισης κατά τη διάρκεια του syncing, θα υποστηρίζει τον Fennec (η mobile έκδοση του Firefox) και θα έχει μία λειτουργία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας , ώστε να μπορείτε να αναιρέσετε τις τυχόν λάθος παραμετροποιήσεις. Ακόμη η Mozilla κατασκεύασε νέα server clusters για να μπορεί να διαχειρίζεται το μεγάλο load. Αν θέλετε να δείτε τον πλήρη κατάλογο με τις αλλαγές, μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο release note της εταιρείας.

Αν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να κατεβάσετε το Firefox Sync 1.3b5 από αυτή τη σελίδα, κάνοντας click στο “Experimental version” link, ακριβώς δίπλα από το “Download” link (βέβαια μπορείτε να κατεβάσετε και τη stable έκδοση Weave Sync 1.2, κάνοντας click στο κουμπί download). Το συγκεκριμένο εργαλείο προς το παρόν είναι διαθέσιμο σαν extension, ωστόσο υπάρχουν μελλοντικά σχέδια για να ενσωματωθεί το Sync 2.0 στον Firefox 4.0.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.