Η Google σταματάει την online πώληση του Nexus One

Όταν η Google ξεκίνησε τη πώληση του Nexus One, ήθελε να φέρει επανάσταση στο τρόπο που άνθρωποι θα αποκτούσαν το κινητό της, όπως φαίνεται όμως άλλαξε γρήγορα γνώμη. Σύμφωνα με ένα post στο επίσημο blog του γίγαντα της αναζήτησης, θα σταματήσει σταδιακά την online πωλήση του smartphone της.

Παρόλο που η εταιρεία είναι ευχαριστημένη με την υιοθέτηση του Android, από ότι φαίνεται το online κατάστημα δεν πήγε και τόσο καλά. Σύμφωνα με την Google, αποτέλεσε απλά ένα τρόπος άμεσης αγοράς του Nexus One από όσους ήθελαν να το αγοράσουν πρώτοι. Αυτό πάντως είναι λογικό, καθώς όταν κάποιος πάει να αγοράσει ένα ακριβό κινητό, προτιμάει να έχει μία πρώτη επαφή μαζί του προτού το αγοράσει (να δει άμα τον βολεύει στο χέρι κτλπ).

Αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης, είναι η δημιουργία ενός σχεδίου από την Google για την παγκόσμια εξάπλωση του Nexus One, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που έχει για την Ευρώπη. Δηλαδή, όποιος θα επιθυμεί να αγοράσει το smartphone της Google, θα πρέπει να πάει σε κάποιο κατάστημα που συνεργάζεται μαζί της. Μόλις καταφέρει να κάνει το κινητό διαθέσιμο σε όσους retailers μπορεί, τότε θα σταματήσει εντελώς της λειτουργία του online store και θα χρησιμοποιεί το site μόνο για διαφήμιση των Android κινητών.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.