Andrew Oliver: Τα μεταχειρισμένα παιχνίδια μεγαλύτερο πρόβλημα από την πειρατεία

Δεν υπάρχει καμία αντίρρηση ότι τα μεταχειρισμένα παιχνίδια δημιουργούν προβλήματα στις εταιρείες και στους developers. Έχοντας στατιστικά στοιχεία που λένε ότι τα μεταχειρισμένα παιχνίδια μπορούν να μεταπωληθούν τουλάχιστον 4 φορές, ο Andrew Oliver, συνιδρυτής της Blitz Games Studios, αναφέρει ότι οι πωλήσεις αυτών, μειώνουν τα κέρδη της εταιρείας τουλάχιστον 25%.

Στην πραγματικότητα ο Oliver πιστεύει ότι οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων παιχνιδιών αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από την πειρατεία, ωστόσο αναγνωρίζει το λόγο για τον οποίο γίνονται αυτές οι συναλλαγές. Καταλαβαίνει ότι τα παιχνίδια είναι πολύ ακριβά και ότι ο gamer μετά από 2-3 βδομάδες τερματίζει το παιχνίδι ή το βαριέται και για να αγοράσει κάποιο άλλο προτιμάει πρώτα να πουλήσει το πρώτο για να μειώσει το κόστος.

Ακόμη ο Oliver πιστεύει ότι αυτό το “πρόβλημα” είναι που πιέζει τις εταιρείες να βγάζουν συνέχειες των παιχνιδιών (είτε θα είναι το full game ή κάποιο extra περιεχόμενο). Αυτό το σχόλιο έγινε βάση μίας κίνησης που ετοιμάζεται να κάνει η EA, όπου θα μπλοκάρει τα second-hand games από την online πρόσβαση, εκτός και αν οι ιδιοκτήτες τους πληρώνουν $10 για “Online Pass”. Η συγκεκριμένη κίνηση θα γίνει στους μελλοντικούς τίτλους παιχνιδιών Sports της EA και αν έχει επιτυχία θα γίνει και στα άλλα είδη.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.