Η Google θα πουλάει ψηφιακά βιβλία από αυτό το καλοκαίρι

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση, η Google ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την Amazon και την Apple στην αναδυόμενη αγορά ψηφιακού βιβλίου. Η ανακοίνωση έγινε με την μορφή ενός σχολίου, σε μία συζήτηση με τον Chris Palma, manager της Google για την ανάπτυξη στρατηγικών εταίρων (Google's manager for strategic-partner development), στο Book Industry Study Group στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με την Wall Street Journal που βρισκόταν στο event, το νέο e-book store θα έχει την ονομασία Google Editions και θα ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Η νέα αυτή υπηρεσία θα επιτρέπει στους χρήστες της να αγοράζουν ψηφιακά αντίγραφα των βιβλίων που βρίσκουν μέσα από τη υπηρεσία book-search. Ακόμη, η Google θα επιτρέπει σε τρίτους να πουλάνε βιβλία του Google Editions μέσα από τα δικά τους sites, κρατώντας μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων. Επιπλέον, η Google θέλει να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα βιβλία από ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών. Αυτό που περιμένουμε τώρα, είναι η Google να κάνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με την τιμολόγηση των βιβλίων και με το ποιοι εκδότες θα συμμετέχουν.

Έπρεπε να το περιμένουμε ότι κάποια στιγμή η Google θα ασχολιόταν και με αυτόν τον τομέα, αφού μέχρι τώρα προσέφερε public-domain βιβλία δωρεάν, σε format ePub. Βέβαια, πριν η Google συνεχίσει στο συγκεκριμένο τομέα, θα πρέπει να κλείσει μία αμφιλεγόμενη διευθέτηση για να πουλάει out-of-print βιβλία με πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, η συμφωνία που θα δώσει στη Google το συγκεκριμένο δικαίωμα, έχει παγιδευτεί ανάμεσα σε διάφορες νομικές προκλήσεις.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.