Ο Bill Gates στον αγώνα για το περιβάλλον

Ο νέος Bill Gates, αυτός με τον ελεύθερο χρόνο και τα πολλά δισεκατομμύρια στις τσέπες του, άρχισε να ασχολείται με τον αγώνα για το περιβάλλον. Μάλιστα, σε ένα άρθρο του στην Washington Post, ανακοίνωσε τη δημιουργία του American Energy Innovation Council. Ο φιλόδοξος αυτός οργανισμός, όπου δημιουργήθηκε μαζί με τη βοήθεια του Charles Holliday, CEO της DuPont, θα είναι το κύριο όργανο που θα προωθεί χρήματα και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορεί, στην έρευνα για τη δημιουργία νέων τεχνολογιών καθαρής ενέργειας.

Ακόμη, στο ίδιο άρθρο που έγραψε παρέα με τον Charles Holliday, μιλάει για την υπο-χρηματοδότηση που υπάρχει από το κράτος στον συγκεκριμένο τομέα. Παρακάτω παραθέτω ένα κομμάτι από το άρθρο:

“Despite talk about the need for '21st century' energy sources, federal spending on clean energy research is also relatively small. The U.S. government annually spends less than $3 billion - compared with roughly $30 billion annually on health research and $80 billion on defense research and development,”

Προς το παρόν, το site του American Energy Innovation Council είναι αρκετά λακωνικό και κανείς δεν ξέρει πραγματικά, τι νέες ιδέες για καθαρή ενέργεια θα φέρουν στην επιφάνεια ο Gates και η παρέα του. Παρόλα αυτά, ο οργανισμός ήδη “φλερτάρει” με επιστήμονες που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο τομέα και υπόσχεται μέσα σε μερικούς μήνες να έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.