Chrome Extension: Προσοχή στο νέο malware που κυκλοφορεί

Σε ένα post που έγινε στο blog BitDefender's Malware City, η εταιρεία προειδοποιεί τους χρήστες του Google Chrome για ένα malware που υπάρχει σε ένα email που πήραν αρκετοί χρήστες. Οι hackers που δημιούργησαν το συγκεκριμένο malware, στέλνουν ένα email με το οποίο ειδοποιούν τους χρήστες του Chrome για ένα νέο υποτιθέμενο extension, το οποίο υποτίθεται ότι βοηθάει στη καλύτερη οργάνωση των εγγράφων τους. Μέσα στο μήνυμα υπάρχει ένα link, το οποίο μόλις το πατήσει κάποιος, τον οδηγεί σε μία σελίδα-κλώνο της σελίδας της Google για Extension του Chrome.

Μόλις κάποιος μπει στη σελίδα κλώνο, τότε βγαίνει ένα μήνυμα που λέει στο χρήστη να κάνει download το “νέο extension”, δηλαδή το malware. Ωστόσο, μόλις δει το μήνυμα ένας χρήστης με μία εμπειρία στους υπολογιστές, θα καταλάβει ότι κάτι δε πάει καλά, καθώς η κατάληξη του extension δεν είναι .crx όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά .exe.

Το malware έχει την ονομασία Trojan.Agent.20577 και αυτό που κάνει, είναι να αλλάζει το HOSTS file των Windows, μπλοκάροντας τη πρόσβαση σε site όπως το Google και το Yahoo και ανακατευθύνοντας τους χρήστες σε site-κλώνους των προηγούμενων.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.