Δύο νέα features για το Gmail

Η Google πρόσθεσε δύο νέα features στο Gmail, τα οποία είναι διαθέσιμα άμεσα στον main client, χωρίς να χρειάζεται να “αποφοιτήσουν” από τα Google-Labs, όπως είχαμε συνηθίσει με τα παλαιότερα features. Το πρώτο βασίζεται στο HTML 5 και επιτρέπει στους χρήστες του Gmail να προσθέτουν attachments στα mails τους με ένα απλό drag-and-drop, αντικαθιστώντας έτσι τον παλιό τρόπο που έπρεπε οι χρήστες να πατήσουν στην επιλογή “ attach a file” και έπειτα να ψάχνουν το αρχείο που ήθελαν να προσθέσουν. Πλέον θα μπορείτε να επιλέγεται το αρχείο ή τα αρχεία που θέλετε και να τα σέρνεται όλα μαζί στο Gmail, ώστε να γίνουν αυτόματα upload στο mail.

Δεν είναι ακριβώς ένα νέο χαρακτηριστικό, ωστόσο κάνει την αποστολή αρχείων γρήγορη και εύκολη. Προς το παρόν λειτουργεί στον Chrome 4 και στον Firefox 3.6, αλλά σύμφωνα με τον Adam de Boor (Google Engineer), το feature αυτό θα ενεργοποιηθεί και στους άλλους browser, μόλις διορθωθεί η λειτουργικότητα του HTML5 drag-and-drop σε αυτούς.

Το δεύτερο feature έρχεται με τη μορφή του “insert invitation” link, στο κάτω μέρος του subject line των outgoin e-mails. Μόλις το πατήσετε ανοίγει ένα Google Calendar invitation-maker, όπου μπορείτε να δείτε πότε είναι ελεύθερο το πρόγραμμα των φίλων σας για να τους στείλετε μία πρόσκληση για να πάτε όπου θέλετε (π.χ. cinema). Μέχρι τώρα, έπρεπε πρώτα να πάτε στο Google Calendar, να δείτε πότε ήταν ελεύθερο το πρόγραμμα των φίλων σας και έπειτα να μπείτε στο Gmail και να τους στείλετε ένα email. Πλέον το κάνετε αυτό μέσα από τον client του Gmail.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.