Αυξάνονται οι χρήστες του Twitter σε όλο το κόσμο

Ο Matt Sanford, ο lead engineer του International team του Twitter, έκανε ένα post στο blog του Twitter για την παγκόσμια ανάπτυξη του microblogging network. Σύμφωνα λοιπόν με τον Sanford, το 60% περίπου των accounts του Twitter προέρχονται από χώρες εκτός της Αμερικής. Μάλιστα αναφέρει ότι δεν προξένησε έκπληξη το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, καθώς έχει παρατηρηθεί μία μεγάλη αύξηση στην διεθνή επισκεψιμότητα του Twitter, σε αντίθεση με την χρήση του στην Αμερική, όπου παρουσιάζει ένα πλάτωμα.

Ακόμη στο ίδιο post ανέφερε ότι από τότε που έβαλαν την Ισπανική γλώσσα στο Twitter (Νοέμβριο του 2009) παρατηρήθηκε μία αύξηση στις εγγραφές από Ισπανόφωνες χώρες, της τάξεως του 50%. Μάλιστα, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έγινε στη Χιλή, πολλοί άνθρωποι στράφηκαν στο Twitter για να επικοινωνούν και να ενημερώνονται, με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μία αύξηση στους λογαριασμούς της τάξεως του 1200%, με ένα μεγάλο μέρος των χρηστών νσ προέρχονται από Ισπανόφωνες χώρες. Από ότι φαίνεται και τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα επέδρασαν θετικά στο Twitter. Από τότε που στη Κολομβία οι πολιτικοί (π.χ. η Piedad Córdoba Ruíz) άρχισαν να χρησιμοποιούν το Twitter σαν μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες, οι λογαριασμοί αυξήθηκαν κατά 300%.

Στην Ινδία πάλι, από τις αρχές του 2010 έχει παρατηρηθεί μία αύξηση σχεδόν 100%, την ίδια περίοδο μάλιστα που πολιτικοί (π.χ. Shashi Tharoor) και αστέρες του Bollywood (Sharukh Khan, Priyanka Chopra και Abhishek Bachchan) άρχισαν να χρησιμοποιούν το Twitter σαν μέσο επικοινωνίας με τους fans του. Σύμπτωση; Σε αυτή την αύξηση πρέπει να βοήθησε και η συμφωνία που έκλεισε το Twitter με την Bharti Airtel, τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας στην Ινδία, ώστε οι 550 εκατομμύρια συνδρομητές του να μπορούν να λαμβάνουν και να στέλνουν Tweets με ένα απλό SMS. Παρόμοιες συμφωνίες κλείστηκαν και με αντίστοιχους φορείς στην Ινδονησία και την Αϊτή.

Κλείνοντας το post του, ο Sanford αναφέρει ότι αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς το Twitter όσο περνάει ο καιρός αναπτύσσεται και διαφοροποιείται. Μάλιστα τελειώνει λέγοντας ότι εργάζονται όσο πιο πολύ μπορούν, ώστε να ενσωματώσουν περισσότερες γλώσσες και να κλείσουν και άλλες συμφωνίες, ώστε να γίνει πιο εύχρηστο για τους χρήστες του.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.