Το Gmail προειδοποιεί για πιθανή κλοπή λογαριασμού

Η Google από εχθές ενεργοποίησε άλλη μια δικλίδα προστασίας για τους λογαριασμούς Gmail. Αυτή την φορά η Google προειδοποιεί για πιθανή χρήση του λογαριασμού σας από τρίτους. Ο καθορισμός μιας τέτοιας παραβίασης γίνεται από τον έλεγχο των IP που συνδέονται στον λογαριασμό σας και διαφόρων άλλων στοιχείων τους όπως για παράδειγμα την γεωγραφική τους θέση.

Όπως αναφέρετε και στο Gmail Blog, μια σύνδεση στο Gmail από μια συγκεκριμένη χώρα, ακολουθούμενη από μία άλλη σύνδεση σε μικρό χρονικό διάστημα από μια άλλη χώρα, σίγουρα θα μπορούσε να ενεργοποιήσει την προειδοποίηση . Για να σας βοηθήσει να καθορίσετε και μόνοι σας αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, δίνονται περισσότερες πληροφορίες ακολουθώντας την επιλογή "Show Details", όπως βλέπετε και παρακάτω.

Πολύ ωραία κίνηση από την Google, αν και εύχομαι σε όλους να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την νέα υπηρεσία. Να θυμάστε, μεγάλοι αλφαριθμητικοί κωδικοί με κεφαλαία-μικρά γράμματα και σύμβολα είναι ότι καλύτερο για κωδικούς πρόσβασης, αλλά σημαντικότερο είναι από πού συνδέεστε και πως.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.