OfficeTalk: το "Twitter" της Microsoft για επιχειρήσεις

Μέσα στις επιχειρήσεις η χρήση του Twitter και άλλων socila networks δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο για τους προϊστάμενους (αν δεν το χρησιμοποιούν και οι ίδιοι), γιατί λίγο-πολύ μειώνεται η παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Η Microsoft σκέφτηκε όμως ότι μια υπηρεσία όπως το Twitter θα μπορούσε να είναι χρήσιμη στο να "ποστάρουν" οι εργαζόμενοι τις σκέψεις τους, τις ιδέες τους, τις δραστηριότητες τους και αυτές να είναι ορατές σε όποιον θέλουν. Και κάπως έτσι προέκυψε το OfficeTalk.

Μια εφαρμογή που αυτή την στιγμή δοκιμάζεται στο εσωτερικό του Redmond, αρχικά είχε ξεκινήσει ως μέρος του Office, και πλέον έχει χιλιάδες χρήστες μέσα στην εταιρία. Παρόμοια κίνηση είχε κάνει και η Google με μια εσωτερική έκδοση του Buzz μέσα στην εταιρία, που έτρεχε για πάρα πολύ καιρό.

Φυσικά δεν πρόκειται για κάτι πρωτοπόρο! Παρόμοιες υπηρεσίες όπως το Yammer υπάρχουν ήδη και έχουν λύσει τα χέρια αρκετών επιχειρήσεων. Άρα πρέπει να δούμε πως η Microsoft θα μπει σε αυτή την αγορά και τι το διαφορετικό έχει να προσφέρει το OfficeTalk. Αν τώρα θέλετε η επιχείρηση ή ο οργανισμός σας να είναι ένας από αυτούς, που θα δοκιμάσουν την νέα Twitter-like εφαρμογή δεν έχετε παρά να το δηλώσετε εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.