Μία πρώτη γεύση από τον Internet Explorer 9

Η Microsoft παρουσίασε ένα μικρό μέρος του νέου της browser, Internet Explorer 9, στα πλαίσια του MIX10 developer conference. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος της browser θα έχει αρκετές αλλαγές από τις προηγούμενες εκδόσεις του, καθώς εστιάζει κυρίως στην βελτίωση των επιδόσεων και στην υποστήριξη των προτύπων (κυρίως για HTML 5 και SVG). Ακόμη θα κάνει πλήρη χρήση της επιτάχυνσης υλικού (hardware acceleration) για την καλύτερη δυνατή απόδοση των γραφικών (rendering graphics). Θα διαθέτει επίσης μία νέα μηχανή JavaScript, που έχει την κωδική-ονομασία Chakra, η οποία θα κάνει compile τα javascripts σε έναν ξεχωριστό πυρήνα του επεξεργαστή (αν είναι διαθέσιμος).

Αν θέλετε να δείτε μία “προεπισκόπηση” του νέου browser της Microsoft, μπορείτε να το κατεβάσετε από το IETestDrive.com. Το αρχείο είναι 31Mb και τρέχει μόνο σε Windows 7, Windows Vista Service Pack 2 (SP2) και Windows Server R2. Για όποιον θέλει να το δοκιμάσει, δε πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρήσει ότι πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο browser. Φανταστείτε ότι λείπουν ακόμα και τα πλήκτρα πλοήγησης και φυσικά δεν υπάρχει κάποιος ενσωματωμένος μηχανισμός ασφάλειας, ωστόσο όμως μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από το rendering engine.

Το development team του browser έχει δεσμευτεί να δίνει μία ενημερωμένη έκδοση του κώδικα του IE9 κάθε 8 εβδομάδες, τοποθετώντας το πρώτο update κάπου στα μέσα Μαΐου. Τώρα για το πότε θα είναι έτοιμη η public beta έκδοση, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε ακόμα.

[via] [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Μία πρώτη γεύση από τον Internet Explorer 9”

  1. Ο/Η dimitris λέει:

    Η χρησιμότητα του IE είναι για να κατεβάσεις τον Firefox