Το PS3 θα κερδίσει τις αντίπαλες κονσόλες

Από τότε, που έχει κυκλοφορήσει το Playstation 3, έχουμε αναφερθεί στην δυσκολία της Sony να πουλήσει την κονσόλα της. Μάλιστα σας έχουμε μεταφέρει την δυσφορία ακόμα και των δημιουργών παιχνιδιών, που έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν να επενδύουν σε δημιουργία τίτλων, που πολύ απλά δεν πουλάνε. Κοινός παρονομαστής σε όλες αυτές τις αναφορές μας είναι η υψηλή τιμή της κονσόλας, που έχει σαν φυσικό επακόλουθο τις αντίπαλες κονσόλες να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των gamers. Φαίνεται όμως ότι το PS3 θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο!

Αυτό αναφέρει στην έκθεση της η Strategy Analytics και το συμπέρασμα της αφορά την μακροπρόθεσμη πορεία της κάθε κονσόλας στην αγορά. Έτσι η Sony προβλέπεται να πουλήσει 127 εκατομμύρια PS3 κατά την "διάρκεια ζωής" των παιχνιδομηχανών αυτής της γενιάς ενώ θα έχουν πωληθεί "μόλις" 103 εκατομμύρια Wii. Έτσι το προβάδισμα της Nintendo αυτή την στιγμή θα χαθεί μελλοντικά, παρά το γεγονός ότι η εταιρία έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα, σε ένα μεγαλύτερο εύρος καταναλωτών, που όμως ειδικά στις μεγάλες ηλικίες σταμάτησαν τον τελευταίο καιρό να αγοράζουν την κονσόλα. Ταυτόχρονα με την πτώση των πωλήσεων της, παρατηρείται άνοδος στις πωλήσεις των PS3 και Xbox 360, που θα φτάσουν στο υψηλότερο τους σημείο το 2012 και 2014.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης αυτής, βλέπουμε και την πτώση των πωλήσεων παιχνιδομηχανών συνολικά, που μετά την μείωση κατά 6% την προηγούμενη χρονιά, μειώθηκε ακόμη 9% φέτος, με τις κονσόλες που πωλήθηκαν να 47.5 εκατομμύρια διεθνώς.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το PS3 θα κερδίσει τις αντίπαλες κονσόλες”

  1. Ο/Η ioannis λέει:

    Εγώ πάντως εδώ και λίγο καιρό πήρα Wii και είμαι υπέρευχαριστημένος.
    Είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό, και ειδικά όταν παίζεις με άλλα άτομα, και προσφέρει ένα εναλλακτικό gameplay που λείπει από τις άλλες κονσόλες. Δεν λέω...ωραία τα γραφικά τους αλλά σαν τον υδραυλικό δεν έχει :P

  2. Ο/Η aaaaa λέει:

    kala ase tin sony na provlepei. tha faei skatoules to ps3