Το DRM της Ubisoft κάνει το Assassin's Creed II unplayable

Μετά το τραγικό λάθος της NVidia με τους drivers που έκαιγαν τις κάρτες γραφικών, είχαμε ακόμα ένα μεγάλο λάθος από άλλη μία εταιρεία που δραστηριοποιείται σε έναν παρόμοιο τομέα, αυτόν των video games. Η Ubisoft Montreal, η εταιρεία που δημιούργησε το διάσημο videogame Assassin's Creed, καθώς και το sequel του Assassin's Creed II, πριν 5 μέρες έβγαλε και την έκδοση του Assassin's Creed II για PC. Ωστόσο σύμφωνα με το joystiq.com, το DRM της εταιρείας δημιούργησε πολλά προβλήματα στους παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα, το Joystiq.com αναφέρει ότι στο forum της Ubisoft για το AC II, πολλοί άνθρωποι που αγόρασαν το παιχνίδι για να μπορέσουν να παίξουν, παραπονιούνται ότι μετά την πρώτη φορά που συνδέθηκαν για να παίξουν δεν κατάφεραν να ξανασυνδεθούν. Από ότι φαίνεται το νέο DRM της Ubisoft απαιτεί always-on connection για να σε κάνει validate (άμα πέσει το internet την ώρα που παίζεται το game “παγώνει”), σε αντίθεση με το DRM του AC I που ήθελε validate μόνο την πρώτη φορά. Ωστόσο, οι άνθρωποι στη Ubisoft μάλλον δεν υπολόγισαν σωστά τη ζήτηση που υπήρχε, με αποτέλεσμα να πέσουν οι DRM servers που είναι υπεύθυνοι για το validate για πάνω από 12 ώρες.

Όπως είναι λογικό, όλο αυτό δημιούργησε σύγχυση στους ανθρώπους που αγόρασαν το παιχνίδι και δε μπορούσαν να το παίξουν. Οι πιο πολλοί παίκτες παραπονιούνται ότι από τη στιγμή που πλήρωσαν για το παιχνίδι, θέλουν να το παίζουν ότι ώρα αποφασίσουν αυτοί και όχι όποτε το αποφασίσει η εταιρεία. Μάλιστα πολλοί απειλούν ότι δε θα ξαναγοράσουν software της εταιρείας ή ότι θα στραφούνε σε μη-νόμιμες τεχνικές για να παίζουν τα υπόλοιπα παιχνίδια της εταιρείας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως είναι αστείο για να παίξεις ένα single-player παιχνίδι να χρειάζεσαι απαραίτητα σύνδεση στο internet. Αν δηλαδή έχεις το laptop σου στο εξοχικό σου και δεν έχει σύνδεση, είναι λογικό να μην μπορείς να παίξεις ένα single-player game; Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αλέξανδρο που μου έστειλε το link για την συγκεκριμένη είδηση, καθώς και για το ότι όπως με ενημέρωσε πάνω στο κουτί η εταιρεία αναφέρει μόνο “requires internet connection” και όχι “requires stable internet connection at all times” όπως θα έπρεπε να αναφέρει κανονικά.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.