Cinema: Shutter Island

Βρισκόμαστε στο 1954, όταν ο αστυνόμος Teddy Daniels καλείται να ερευνήσει την υπόθεση της εξαφάνισης μιας ασθενούς από το νοσοκομείο Ashecliffe του Shutter Island στην Βοστόνη. Στην πορεία προβληματίζεται έντονα από την συμπεριφορά των γιατρών, οι οποίοι του αποκρύπτουν συστηματικά σημαντικά στοιχεία. Σαν να μην έφτανε αυτό ένας τυφώνας κόβει κάθε τρόπο επικοινωνίας, το νησί είναι πλέον απομονωμένο και όλο και περισσότεροι ασθενείς "δραπετεύουν", απίθανα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια και ο Daniels αμφιβάλει για τα πάντα: την μνήμη του, τον συνεργάτη του, ακόμα και την ψυχική του κατάσταση.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι τυχαίο, άλλα έχουμε άλλη μία συνεργασία ανάμεσα στον Martin Scorsese και τον Leonardo DiCaprio. Αυτή την φορά στην μεταφορά του βιβλίου The Shutter Island του Dennis Lehane (Σκοτεινό Ποτάμι).

Ο Lehane χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας της γενιάς του με πολύ σημαντικά έργα. Όταν μάλιστα την ιστορία του αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει ο Scorsese με καταξιωμένους πρωταγωνιστές (DiCaprio, Ruffalo, Kingsley) το αποτέλεσμα περιμένουμε και ελπίζουμε να είναι παραπάνω από καλό.

Cinefreaks.gr

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.