Από σχολείο ξεκίνησε η κινέζικη επίθεση στη Google!

Αν θυμάστε, πριν από περίπου ένα μήνα έγινε μία μεγάλη επίθεση στους servers της Google στη Κίνα, αλλά και σε άλλες μεγάλες εταιρείες. Όπως φαίνεται οι Αμερικάνικες αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον hacker που έγραψε τον κώδικα που εκμεταλλευόταν το κενό ασφαλείας στον Internet Explorer.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι Κινέζος, γύρω στα 30, και δουλεύει ως freelance σύμβουλος ασφαλείας. Μάλιστα πριν λίγο καιρό είχε δημοσιεύσει κάποια κομμάτια του κώδικα που εκμεταλλευόταν το συγκεκριμένο exploit. Ωστόσο, δε ξεκίνησε την επίθεση ο ίδιος, καθώς αν θυμάστε υπήρχαν φήμες που ήθελαν τη Κινέζικη Κυβέρνηση να έχει εξέχοντα ρόλο στις επιθέσεις. Σύμφωνα με τους Financial Times, φαίνεται ότι αξιωματούχοι της Κινέζικης κυβέρνησης είχαν “special access” στη δουλειά του συγκεκριμένου ατόμου.

Ακόμη, πρόσφατα έγινε και ο εντοπισμός των υπολογιστών από όπου ξεκίνησε το spyware. Σύμφωνα με τους αναλυτές, όλα ξεκίνησαν από υπολογιστές που βρίσκονται στο Shanghai Jiaotong University και το Lanxiang Vocational School. Μάλιστα, στο Shanghai Jiaotong University δουλεύουν πολλοί από πρώην υπάλληλοί της κυβέρνησης όπου εξειδικεύονταν στην ηλεκτρονική ασφάλεια. Όπως είναι φυσικό, τα ιδρύματα αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην επίθεση.

Δυστυχώς, τα στοιχεία που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αναλυτές, δεν δίνουν μία σαφή απάντηση για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις.

[via & via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.