Το πρώτο USB 3.0 hub controller από την Via

via-usb3hub

Στο CES όπως φαίνεται παρουσιάζονται αρκετά ενδιαφέροντα τεχνολογικά επιτεύγματα φέτος. Η Via λοιπόν ανακοίνωσε το πρώτο USB 3.0 hub controller, με την ονομασία VL810, όπου επιτρέπει σε 4 usb 3.0 συσκευές να συνδεθούν σε μία θύρα USB 3.0 του υπολογιστή μας.

Το VL810 είναι βασισμένο στη τεχνολογία κατασκευής των 80nm και περιλαμβάνει επίσης δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας π.χ. για συσκευές που επικοινωνούν με latency tolerance με το host και για συσκευές που μπαίνουν σε αδράνεια. Περισσότερες πληροφορίες για τη συσκευή θα έχουμε μετά το Lunch@Piero media event στο CES σήμερα και αύριο.

Πάντως η ιδέα της δημιουργίας και παρουσίασης ενός τέτοιου hub τώρα, που η τεχνολογία των USB 3.0 είναι σχετικά καινούργια και οι περισσότερες motherboards δεν έχουν πολλές θύρες USB 3.0 ενσωματωμένες, ήταν πολύ καλή. Ειλικρινά πιστεύω θα έχει μεγάλη επιτυχία στο μέλλον ένα τέτοιο hub καθώς προς το παρόν δεν υπάρχουν και αρκετές συσκευές USB 3.0 διαθέσιμες στην αγορά (για να μην αναφέρουμε την τιμή τους).

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.