Η NVIDIA ετοιμάζει την Optimus, τα laptops γίνονται απλά καλύτερα

nvidia-logo

Η NVidia χθες έκανε μία μικρή αναφορά σε μία φορητή τεχνολογία με την κωδική ονομασία “Optimus”. Σύμφωνα με την αναφορά, η τεχνολογία“Optimus” αναμένεται να εμφανιστεί στην αγορά πριν το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010 και απευθύνεται σε φορητούς υπολογιστές και netbooks, με σκοπό να προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε μπαταρίες παράλληλα με καλές επιδόσεις.

Αν και οι πληροφορίες που έδωσε η NVidia είναι πολύ λίγες, κατάφερε τουλάχιστον να μειώσει σε μεγάλο βαθμό το φάσμα για το τι θα μπορούσε να είναι το “Optimus”. Ωστόσο η περιέργεια ακόμα υπάρχει, αλλά κρίνοντας από τα 2 point που ανέφερε η NVidia (διάρκεια ζωής και καλές επίδοσεις) καθώς επίσης ότι θα είναι “seamless and transparent” στο χρήστη, οι θεωρίες ήδη έχουν αρχίσει να βγαίνουν. Η θεωρεία που στέκει περισσότερο ως τώρα αναφέρει ότι το Optimus θα είναι μία βελτίωση πάνω στις υβριδικές κάρτες γραφικών.

Ωστόσο θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πάρα πολλά, όπως π.χ. ότι η NVidia ετοιμάζει κάποια καινούργια πλατφόρμα για notebooks. Δυστυχώς με τόσες λίγες πληροφορίες δε μπορούμε να πούμε τίποτα με βεβαιότητα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε έως ότου γίνει η παρουσίαση από την NVidia.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.