Η Google εξαγοράζει τη DocVerse

docverse1

Η Google το τελευταίο διάστημα έχει όρεξη για να ξοδεύει και αυτό το δείχνει εξαγοράζοντας άλλες εταιρείες. Άρχισε με την Appjet (η εταιρεία που δημιούργησε το EtherPad) και τώρα ακολουθεί η DocVerse, μία εταιρεία που εδρεύει στο San Francisco.

Η DocVerse ιδρύθηκε από δύο βετεράνους της Microsoft, τον Shan Sinha και τον Alex DeNeui το 2007 και κύριο προϊόν της είναι μία υπηρεσία που επιτρέπει σε περισσότερους από έναν χρήστες να εργάζονται ταυτόχρονα σε ένα αρχείο Microsoft Word, Excel, Power Poing κτλπ είτε online είτε offline. Πιο συγκεκριμένα, το DocVerse πρόκειται για ένα downloadable plug-in του Microsoft Office, κοστίζει περίπου $49 ανά μήνα για 500 έγγραφα και επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ απομακρυσμένων ατόμων ( έως και 10 ατόμων σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και αυτών που δεν έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους το λογισμικό Microsoft Office) πάνω σε ένα αρχείο της σουίτας του Office. Το DocVerse το χρησιμοποιούνε περίπου 600 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Η Google με την απόκτηση της DocVerse θα αποκτήσει άμεση πρόσβαση στο λογισμικό γραφείου της Microsoft και να αποκτήσει κάποιο μερίδιο από την αγορά τον εφαρμογών γραφείου της. Ωστόσο, η Microsoft κινείται και αυτή προς την ίδια κατεύθυνση με το Office 2010 να έχει παρόμοιες δυνατότητες. Για τις παλαιότερες εκδόσεις όμως, το DocVerse είναι μία πολύ καλή πρόταση.

Η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά βρίσκεται στο τέλος της, με το ποσό εξαγοράς να κυμαίνεται κοντά στα $25 εκατομμύρια.

[via, via & via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.