Αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Microsoft η ΕΕ

apg_microsoft_080227_mnΗ Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, ότι θα αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της Microsoft, σχετικά με αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού η εταιρία συμφώνησε να δώσει στους χρήστες των Windows την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 12 διαφορετικούς browsers, ανάμεσα στους οποίους ο Firefox, ο Chrome, ο Safari και ο Opera. Η συμφωνία θέλει την εταιρία να δίνει αυτή την δυνατότητα αντικατάστασης του IE από τον Μάρτιο του 2010 άλλα δίνει και στους κατασκευαστές την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν υπολογιστές στην Ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς να είναι προ-εγκατεστημένος ο IE.

Έτσι η Microsoft δεν θα χρειαστεί να πληρώσει άλλο πρόστιμο, με το ποσό που έχει ήδη καταβάλει στην ΕΕ, για παραβίαση της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού την τελευταία δεκαετία, να αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Όμως θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον πρόστιμο αν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της τα επόμενα 5 χρόνια, ενώ και η ΕΕ από την πλευρά της θα ασκεί ελέγχους κάθε 6 μήνες και βάσει της συμφωνίας μπορεί να την αναθεωρήσει στο σύνολο της στο τέλος του 2011.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού Neelie Kroes με ανακοίνωση του, θεωρεί την εξέλιξη θετική τόσο για τους καταναλωτές στην ΕΕ, όσο και για τις εταιρίες που θα μπορούν πλέον να καινοτομήσουν και να προσφέρουν ακόμα καλύτερους browsers.  Ανακοίνωση υπήρξε και από την πλευρά της Opera, που ξεκίνησε την μάχη ενάντια στην Microsoft:

“This is a victory for the future of the Web. This decision is also a celebration of open Web standards, as these shared guidelines are the necessary ingredients for innovation on the Web. Opera has long been at the forefront of Web standards, which ensures that people have equal access to the Web anytime, anywhere and on any device. We see the outcome of the EU’s investigation as a testament to our mission.”

[via]

Image [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.