Telecom News(#16): Στατιστικά, Ε.Ε.Κ.Τ. & νέα applications

accept-payments2

Η εβδομαδιαία ανασκόπηση με τα σημαντικότερα νέα στην αγορά τηλεπικοινωνιών επιστρέφει με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ξεχωρίζουμε τα στατιστικά της Eurostat για το ελληνικό διαδίκτυο, τον ρυθμό αύξησης Double/ Triple Play, τις τοποθετήσεις της Ε.Ε.Κ.Τ. για την κινητή και  τα νέα ειδησιογραφικά applications. Καλή ανάγνωση.

  • Αν και γίνονται σταθερά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση, η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις στην χρήση του διαδικτύου και της ευρυζωνικότητας. Σύμφωνα με μελέτη Eurostat η ελληνική διείσδυση κατέχει την προτελευταία θέση. Το ποσοστό των σπιτιών που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο σε καθημερινή βάση, για το α' τρίμηνο του 2009, διαμορφώνεται στο 39% ,σημαντικά χαμηλότερο από το 65% που είναι ο μέσος όρος της ευρωπαϊκής ζώνης. Στις γρήγορες συνδέσεις ή χώρα μας κατέχει ποσοστό 33% καταλαμβάνοντας και πάλι τις τελευταίες θέσεις με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι 56%. Στις online αγορές το ποσοστό των Ελλήνων που προχωρούν σε αγορές μέσω διαδικτύου είναι μόλις 10% με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 36%.
  • Στην αντίπερα όχθη, σύμφωνα με έρευνα της Focus οι συνδέσεις Double/ Triple Play αυξήθηκαν κατά 34% με το αντίστοιχο ποσοστό για την ίδια χρονική περίοδο την περασμένη χρονιά να είναι 17%. Τα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη)παρουσιάζουν σημαντικού ρυθμούς ανάπτυξης με την συμπρωτεύουσα να έχει ρυθμό 104%. Οι ανοδικές τάσεις είναι σταθερές και εμφανίζονται σε όλες τις ελληνικές περιφέρειες.
  • Playstation 3, Nintendo  Wii,πλοηγό Μio, φορητό DVD player, παιδικά cds και δώρο τα 2 πρώτα πάγια για WIND,Vodafone. Οι προσφορές όπως προβλέψαμε αλλάζουν και ενισχύονται καθημερινά. Πιο νωθρή η παρουσία της Cosmote που σίγουρα θα μπει και αυτή δυνατά στις προσφορές. Αναμένουμε.
  • Η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει στην καθιέρωση υποχρεωτικού μαθήματος ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου για τα παιδιά άνω των 5 ετών από τον Σεπτέμβριο του 2011 επιχειρεί. Σκοπός του μέτρου η αντιμετώπιση των κινδύνων του διαδικτύου και η καλλιέργεια σωστής διαδικτυακής παιδείας.
  • Η Erricson ανακοίνωσε την μείωση 950 θέσεων προσωπικού στην Σουηδία. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 5% του εργασιακού δυναμικού.
  • Σύμφωνα με μελέτη της GSA 21  ευρωπαϊκές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποστηρίζουν δίκτυα LTE . H Ελλάδα απέχει από την σχετική λίστα.
  • Οι συσκευές Mobile Internet θα ξεπεράσουν τις 1 δισεκατομμύριο μέχρι το 2013.

[Extra Link]

[Review]

[Φωτογραφία]

Σχολιάστε >
32 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.