Προβλήματα για την Apple;

iphone-flash-nand

Κατηγορίες, που αν αποδειχθούν βάσιμες, θα έχει προβλήματα αντιμετωπίζει η Apple. Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα στη Korea Times, σύμφωνα με το οποίο ανώνυμες πηγές θέτουν ερωτήματα σχετικά με την στρατηγική της εταιρίας η οποία βλάπτει τους κατασκευαστές των τσιπ flash μνήμης NAND. Οι πηγές αυτές αναφέρουν ότι η Apple ζητούσε την κατασκευή μεγάλων ποσοτήτων chip, τελικά έκανε μικρότερες παραγγελίες επικαλούμενη εικονικό πλεόνασμα προμηθειών, περιμένοντας την πτώση των τιμών λόγω του στοκ στις εταιρίες και αγοράζοντας τότε.

Οι κατασκευάστριες εταιρίες Samsung και Hynix δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα, όπως δεν τα σχολίασε και η Apple, με τους αναλυτές να αναφέρουν ότι οι αλλαγές στις παραγγελίες ανάμεσα σε εταιρίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Φυσικά τα συμβόλαια προστατεύουν τις εταιρίες σε περιπτώσεις μεγάλων παραγγελιών.

Η αποφάσεις της Apple έχουν επίσης σημαντική επιρροή στην αγορά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 20% με 30% των μνημών NAND προορίζονται για τις συσκευές iPhone και iPod.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.