Έτοιμη η beta έκδοση του Silverlight 4 για developers

silverlight_4_dev

Η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσίμοτητα της beta έκδοσης του Silverlight 4 στο Professional Developers Conference (PDC). Η εταιρεία σχεδίασε τη τελευταία έκδοση του Silverlight με στόχο να απλοποιήσει την ανάπτυξη και την κατανάλωση των rich-media περιεχομένων. Ακόμη, το Silverlight 4 είναι πιο "δεμένο" με τους υπολογιστές σε προγραμματιστικό επίπεδο, ώστε να βελτιώνει τον τρόπο που τρέχουν οι εφαρμογές και τα media έξω από τον browser.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η τελευταία έκδοση (4.0.41108.0) είναι η πρώτη που είναι συμβατή με τον Chrome. Επίσης, όπως θα γνωρίζετε από τις προηγούμενες εκδόσεις, η beta έκδοση του Silverlight είναι και αυτή διαθέσιμη τόσο για Windows (7.63MB) όσο και για Mac (15.4MB). Στο συνέδριο η Microsoft ανακοίνωσε επίσης και κάποια στατιστικά στοιχεία για το Silverlight. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι το 45% των συσκευών που είναι συνδεδεμένες με το διαδίκτυο χρησιμοποιούν το Silverlight. Η εταιρεία ακόμη ανακοίνωσε ότι αρκετά από τα features που διαθέτει το Silverlight 4, είναι αποτέλεσμα των feedbacks από τους developers. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι δείχνει ότι πλέον η Microsoft ενδιαφέρεται αρκετά για το τι ζητάει ο κόσμος.

Τέλος πρέπει να ομολογήσω ότι έμεινα έκπληκτος από το γεγονός ότι η Microsoft μοίρασε δωρεάν το Acer Aspire 1420P Convertible Tablet PC στους full conference attendees του PDC09.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.