[Review] HP 8500 Inkjet Πολυμηχάνημα

8500-main

Στα τέλη Οκτωβρίου είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά για ένα σεβαστό χρονικό μάθημα το HP 8500 Inkjet. Πρόκειται για την τελευταία πρόταση της HP στη κατηγορία των πολυμηχανημάτων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που συνδυάζει δυνατότητες εκτυπωτή, scanner, αντιγραφικού αλλά και FAX σε μια συσκευή. Η πρώτη εντύπωση μόλις ανοίξαμε το κουτί ήταν θετική. Το 8500 έχει όμορφο design και παίζει χρωματική με το άσπρο, στη βάση του, και το μαύρο στο κύριο κορμό της συσκευής. Η εγκατάσταση έγινε αρκετά γρήγορα και χωρίς προβλήματα πάνω σε ένα MacBook Pro με Snow Leopard και το "παιχνίδι" μόλις ξεκινούσε.

Το κύριο ατού του 8500 είναι κατά τη γνώμη μας η εκτύπωση. Τόσο η ταχύτητα όσο και η ποιότητα των εκτυπώσεων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, με το μηχάνημα να παράγει μέχρι και 15 ασπρόμαυρες σελίδες ανά λεπτά, αριθμό ιδανικό για γραφείο ή επιχείρηση με μεσαίες ανάγκες εκτύπωσης. Σημαντική είναι και η εκτύπωση διπλής όψης που υποστηρίζει ο 8500 αλλά και οι δύο τροφοδότες με συνολική χωρητικότητα 300 φύλλων, οι οποίοι δίνουν αρκετή αυτονομία κατά την εκτύπωση.

8500-1

Στο κομμάτι της σάρωσης το HP 8500 δείχνει να τα χάνει. Οι ποιότητα της σάρωσης δεν τοποθετείται σε υψηλά επίπεδα, καθώς παρουσιάζεται "θόρυβος" τόσο στα 300 όσο και στα 600 dpi. Ειδικά στη δεύτερη επιλογή το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να είναι το επιθυμητό, τόσο σε ασπρόμαυρα όσο και σε έγχρωμα έγγραφα. Αναπόφευκτα ή μειωμένη απόδοση της σάρωσης επηρεάζει και το τη λειτουργία του αντιγραφικού, το οποίο ωστόσο σώζεται επειδή ο σαρωτής είναι αρκετά γρήγορος και εκτελεί με ιδιαίτερα αμεσότητα την εργασία. Κοινώς, το μηχάνημα μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά καλά σε συνθήκες πίεσης και ταχύτητας, με δεδομένο πως η απόλυτη ποιότητα της σάρωσης δεν είναι το ζητούμενο. Στα θετικά του μηχανήματος πρέπει να προσθέσουμε και τη δυνατότητα σύνδεσης με Wifi, στοιχείο το οποίο δίνει μια ιδιαίτερα αίσθηση φορητότητας, εντός του γραφείου πάντα (!), στο μηχάνημα.

Για τα πλήρη χαρακτηριστικά της συσκευής, θα σας παραπέμψουμε στο επίσημο site της HP για το HP 8500 Inkjet.

Φωτογραφίες:

8500-main2 8500-3 8500 8500-2

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.