Στο 10% το Bing, άλλα κάτι δεν πάει καλά...

bing-logo

Το 10% των χρηστών φαίνεται πως επιλέγει πλέον την μηχανή αναζήτησης της Microsoft, το Bing, τουλάχιστον όσον αφορά τις ΗΠΑ. Έτσι βρίσκεται ελάχιστα πίσω, από την δεύτερη Yahoo, που συνεχώς χάνει την δύναμη της, κάτι που όμως δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της, μετά την συνεργασία με την Microsoft. "Εκπτώσεις" και "παραχωρήσεις" δεν είναι πρόθυμη όμως να κάνει η Google, η μηχανή της οποίας βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση με ποσοστό 65% περίπου.

Πολλοί λένε ότι το Bing κερδίζει ότι χάνει η Yahoo, με όσους χρησιμοποιούν Google για τις αναζητήσεις τους, δύσκολα να αλλάζουν συνήθειες. Γιατί παρά την προσπάθεια της Microsoft... να "αρπάξει" χρήστες από την μεγάλη αντίπαλο, χρειάζονται πολλά περισσότερα. Άλλωστε η εταιρία έχει δώσει έμφαση αυτή την στιγμή σε συμφωνίες με τρίτες εταιρίες, για να χρησιμοποιούν το Bing σαν default μηχανή αναζήτησης. Αυτός είναι ένας τομέας όπου η Google τα έχει καταφέρει θαυμάσια με δυνατές συμφωνίες, όπως αυτή με την Mozilla για τον Firefox.

Κανείς όμως προς το παρόν δεν βλέπει προσπάθεια, από την πλευρά της Microsoft να μας πείσει ότι το Bing έχει κάτι διαφορετικό να μας προσφέρει ή κάτι καλύτερο από την Google.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.