Το Nokia N900 απο κοντά

nokia-n900

Το Nokia N900 έρχεται συντόμως κοντά μας, και το engadget φρόντισε να κάνει ένα γρήγορο hands-on της νέας συσκευής της Nokia. Μόλις κυκλοφορήσει η συσκευή θα έχουμε σίγουρα και ένα πλήρες review, αλλά για τώρα αυτό το hands-on είναι ένα καλό ξεκίνημα. Το Maemo 5 στην συσκευή αυτή φαίνεται να κάνει αρκετά καλά την δουλειά του καθώς είναι εξίσου όμορφο όσο και χρηστικό.

Τα εφέ εναλλαγής των διαφόρων επιλογών/οθονών που υπάρχουν γίνονται γρήγορα, χωρίς κολλήματα και χωρίς προβλήματα. Τα widgets δουλεύουν άψογα, και η προσθήκη του app switcher που θυμίζει αρκετά το Expose των Mac είναι τελικά μια πολύ ωραία προσθήκη.

Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υλικού αλλά και το λογισμικό που βρίσκονται σε αυτό το μικρό πακετάκι, είναι πιστεύω αρκετά ασφαλές να πούμε ότι το N900 θα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία browsing σε φορητή συσκευή. Μην ξεχνάμε ούτε σι άλλος ότι τρέχει φυλλομετρητή στηριγμένο στον Mozilla με υποστήριξη Flash.

Μερικές φωτογραφίες:

Η αίσθηση του κινητού στα χέρια είναι αρκετά καλή, αλλά σίγουρα δεν νιώθεις ότι κρατάς ένα κινητό το οποίο χαρακτηρίζετε ως το καλύτερο Smartphone της Nokia. Το πληκτρολόγιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μέτριο. Το N900 δεν φαίνεται να ανοίγει όσο θα μπορούσε και ο χώρος για τα πλήκτρα είναι ελάχιστος. Αποτέλεσμα τα πλήκτρα να έχουν μικρό μέγεθος και το πλήκτρο του διαστήματος (spacebar) να μην βρίσκεται στο κάτω μέρος κεντρικά, όπως και συνηθίζεται. Παρόλα αυτά η αίσθηση των πληκτρών είναι αρκετά καλή.

Γενικότερα η συσκευή αφήνει καλές εντυπώσεις αλλά μην ξεχνάμε ότι η οθόνη της εξακολουθεί να είναι Resistive (πιέσεως -δηλαδή οχι multitouch). Έτσι ίσως σας δυσκολέψει στον χειρισμό του κινητού, σε κάποιες εφαρμογές που στηρίζονται πολύ στην touch επαφή.

Εκτός από αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια review συσκευή, οπότε καλό θα ήταν να περιμένουμε ακόμη λίγο το τελικό προϊόν από την Nokia.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.