Στα δικαστήρια η Google... και από την Ελβετία

thuer

Μετά την Τουρκία, που επέβαλλε πρόστιμο στην Google, την εταιρία "σέρνει" στα δικαστήρια και η Ελβετία. Εδώ φυσικά οι λόγοι είναι διαφορετικοί κι έχουν να κάνουν με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Google κατά καιρούς στον συγκεκριμένο τομέα, εξαιτίας του Street View.

O Επίτροπος για θέματα προστασίας δεδομένων στην Ελβετία, Hanspeter Thuer, δήλωσε, πως ένας μεγάλος αριθμός προσώπων και αριθμών πινακίδων οχημάτων δεν επεξεργάστηκε κατάλληλα, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμος. Επίσης δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία για άτομα, που φαίνονται σε τοποθεσίες όπως είναι τα νοσοκομεία, οι φυλακές ή τα σχολεία, ενώ όπως επισήμανε το ύψος της κάμερας επιτρέπει την καταγραφή εικόνων πάνω από φράχτες και τοίχους, με αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να δει καλύτερα ορισμένα σημεία με το Street View, παρά αν περάσει από εκεί περπατώντας.

H Google από την πλευρά της, αν και φέρεται να είχε προειδοποιηθεί από τον Αύγουστο, χαρακτηρίζει τις κατηγορίες άδικες, αφού θεωρεί το Street View καθ' όλα νόμιμο στην Ελβετία και θα αγωνισθεί σθεναρά στην δικαστική διαμάχη, η οποία θα αρχίσει σε αρκετούς μήνες από τώρα.

Πιο άμεσα όμως μπορεί να είναι τα αποτελέσματα της διαμάχης, όσον αφορά την διαθεσιμότητα της υπηρεσίας στην Ελβετία: ο Thuer ζήτησε δικαστική απόφαση, που απαιτεί από την Google να αφαιρέσει όλες τις φωτογραφίες της Ελβετίας από την υπηρεσία, και να μην προσθέσει καμία άλλη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.