[Review] Tekken 6 (Xbox 360)

Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε το Tekken 6 στο Xbox 360. Πρόκειται για το πρώτο Tekken που κάνει την εμφάνιση του σε άλλη κονσόλα εκτός του Playstation. Το πήραμε στα χέρια μας, παίξαμε λίγες ώρες, και τώρα ήρθε η ώρα να μοιραστούμε την εμπειρία μας μαζί σας.

Τι νέο προσφέρει το Tekken 6; Πέρα από τα γραφικά, και την δυνατότητα του Online Play, πλέον το παιχνίδι προσφέρει και 41 χαρακτήρες, χαρακτήρες από παλιότερα παιχνίδια συμπεριλαμβανομένου και του Dark Ressurection. Φυσικά στο Tekken 6 υπάρχουν και 6 νέοι χαρακτήρες.

tekken-6-screens

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το Campaign Mode το οποίο περιέχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία αλλά και Gameplay. Για γνώστες της σειράς είναι κάτι παρόμοιο με το Tekken Force. Aν και δεν ήμουν ποτέ φαν του συγκεκριμένου mode, το Campaign mode στο Tekken 6 φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον. Ουσιαστικά ακολουθείς μια ιστορία σκοτώνοντας εχθρούς στο διάβα σου, κερδίζοντας χρήματα και αντικείμενα σε ένα 3rd person beat ’em up παιχνίδι. Τέλος όσοι θέλουν να παίξουν απλά το γνωστό fighting game και όχι το Campaign θα ευχαριστηθούν αρκετές ώρες παιχνιδιού κάνοντας practice, ή παίζοντας στα Arcade / Survival / Vs Ghost Modes.

gameplay

Αντικειμενικά κριτήρια:

Γραφικά:
Τα γραφικά κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι χαρακτήρες είναι αρκετά λεπτομερής, αλλά σίγουρα θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερο. Η έλλειψη της λεπτομέρειας είναι πάντως δικαιολογημένη αν προσθέσουμε στην εικόνα και το υπόβαθρο, στο οποίο την ώρα της μάχης γίνονται απίστευτα πράγματα. Περνούν πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα, γίνονται εκρήξεις, καταστροφές και οτιδήποτε άλλο βάλει ο νους. Η αλήθεια είναι ότι όσο όμορφα και αν είναι τα περιβάλλοντα, όσο ωραία και αν είναι κάποια εφφέ (motion blur) μερικές φορές είχα την αίσθηση ότι έπαιζα το Tekken 5 απλά σε μεγαλύτερη ανάλυση. Επίσης έχετε την επιλογή να παίξετε το παιχνίδι και σε 1080p αλλά δε κάνει κάποια μεγάλη διαφορά (εκτός και αν έχετε μεγάλη τηλεόραση FULL HD). Τέλος να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποια εξομάλυνση (antialiasing) στην εικόνα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εμφανή jaggies (τετραγωνισμένες γωνίες στα μοντέλα). (7.5/10)

Ήχος:
Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για τον ήχο του παιχνιδιού. Η μουσική του μου φάνηκε αρκετά υποδεέστερη από τα προηγούμενα παιχνίδια. Ίσως θεωρείται “καλή” για παιχνίδια fighting αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα με έπειθε να παίξω με όλη μου την ψυχή όπως παλιότερα κομμάτια. Οι χαρακτήρες δε μου φάνηκαν να λένε οτιδήποτε νέο, οι ήχοι φαίνονται να είναι ακριβώς οι ίδιοι με όλες τις σειρές Tekken. Τέλος, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε Mono, Stereo ή Surround Audio, αν και σε ένα fighting game δε μπορώ να φανταστώ μεγάλη διαφορά. (6/10)

Χειρισμός:
Ως τώρα το Tekken παιζόταν μόνο με μοχλούς Arcade ή χειριστήρια Playstation. Είχα μεγάλη αγωνία λοιπόν να δω πως θα είναι η αίσθηση του να παίζεις αυτό το παιχνίδι σε χειριστήριο του Xbox 360. Έχω να πω ότι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν με δυσκόλεψε πολύ, αν και ο μοχλός του Xbox είναι λίγο βαρύς και τα ψηφιακά κουμπιά κατεύθυνσης είναι λίγο παράξενα- κατάφερα να εκτελέσω αρκετά combos που γνώριζα από το παλιότερο Tekken στο Playstation χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία. Να λέμε την αλήθεια, αν μου δινόταν η ευκαιρία να παίξω με χειριστήριο του Playstation δε θα έλεγα όχι. Είναι δύσκολο να αλλάξεις συνήθεια μετά από τόσα χρόνια, αλλά το παιχνίδι εξακολουθεί να είναι διασκεδαστικό ακόμη και με αυτό το χειριστήριο. Τέλος προστέθηκαν και αρκετές νέες κινήσεις, αλλά είναι μικρές ανά παίκτη και σίγουρα δε θα αλλάξουν την ροή του παιχνιδιού για κάποιον γνώστη. Προσωπικά παρατήρησα μόνο δύο νέες μικρές κινήσεις στον αγαπημένο μου χαρακτήρα. (8/10)

Υποκειμενικά κριτήρια:

Συνολική εμπειρία βασισμένη στο gameplay:
Ίδιο με τα προηγούμενα Τekken , αλλά πολύ ωραίο campaign mode. Άθλιο σύστημα customization που χρειάζεται χρήματα για αγορά αντικειμένων. (7/10)

Θα το έπαιρνα δώρο:
Σε όσους αρέσει το Tekken και τα fighting games. (7/10)

Replay Value:
Θα ασχοληθείτε λίγο μαζί του και θα ασχοληθείτε ακόμη λίγο μαζί του, και μετά ακόμη λίγο μαζί του! Όσο έχετε παρέα ή καλή σύνδεση στο Ίντερνετ αμφιβάλλω αν θα σταματήσετε να παίζετε! (9/10)

Value for money:
Η τιμή του είναι αρκετά καλή, αξίζει. (9/10)

Πλατφόρμα: Xbox 360 (PS3)
Developer: Namco
Τύπος: Fighting

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.