To Facebook σας βρίσκει φίλους

sadfb

Όταν ήμασταν μικροί, αν για κάποιον λόγο οι φίλοι σταματούσαν να μας κάνουν παρέα, η μητέρα μας ή ο μεγάλος μας αδερφός τους έλεγε κρυφά να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο, γιατί είμαστε στεναχωρημένοι. Ξαφνικά αυτοί εμφανίζονταν κι εμείς γινόμασταν ξανά χαρούμενοι, ενώ τα πράγματα (ελπίζαμε πως θα) πήγαιναν καλύτερα. Τον ρόλο της διαδικτυακής μαμάς έχει πάρει πλέον... το Facebook!

Ανάμεσα στις αλλαγές που έκαναν (ξανά) οι υπεύθυνοι της σελίδας, ήταν να βγάζουν... στην σέντρα του μη δημοφιλείς χρήστες! Αρχικά τα Suggestions ήταν για άτομα, που με βάση κοινούς γνωστούς, μπορεί να γνωρίζατε, έπειτα προστέθηκαν και οι fan pages, ενώ τελευταία έκαναν την εμφάνιση τους και οι χρήστες, που ναι μεν έχετε ήδη στις επαφές σας άλλα δεν υπάρχει αρκετή κίνηση στο προφίλ τους. Κι έτσι το Facebook, παίρνει στα σοβαρά τον ρόλο του "μεγάλου αδερφού", που κατά καιρούς του έχουν αποδώσει, και σας προτείνει να γράψετε κάτι στον τοίχο του διαδικτυακού σας φίλου ή να του στείλετε ένα μήνυμα!

Παλιότερα είχα διαβάσει σε ένα περιοδικό κάποια tips, που θα σας βοηθούσαν να γίνετε δημοφιλείς σε σελίδες, όπως το Facebook. Για παράδειγμα να κάνετε συχνά posts ή να μην κρατάτε φωτογραφίες, που δεν έχουν πολλά σχόλια. Πρότεινε δηλαδή να το παίξετε δημοφιλής για να γίνετε κιόλας.

Φαίνεται όμως πως πρέπει να κάνετε μεγάλη προσπάθεια, όσοι θέλετε όχι να γίνετε δημοφιλείς, άλλα τουλάχιστον να μην χαρακτηριστείτε ως Featured Losers, πολύ εύστοχο τίτλο που έδωσε ο Michael Arrington του TechCrunh στο post του, που ενέπνευσε και το δικό μου.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.