Μνήμη RAM των 2GB και στα netbooks

netbook

Αν έτυχε να ψάξετε κάποιο netbook, πιθανόν να παρατηρήσατε ότι όλοι οι κατασκευαστές κινούνται λίγο-πολύ σε περιορισμένα πλαίσια, όσον αφορά το hardware: επεξεργαστές Intel Atom N270 στα 1.6GHz, σκληροί δίσκοι χωρητικότητας από 160 έως 250 GB και μνήμη RAM, που δεν ξεπερνούσε το 1GB. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί οφείλονται κυρίως στην Intel και στην Microsoft, ενώ και η πλατφόμα Pine Trail της πρώτης, που περιμένουμε στις αρχές του επόμενου έτους, δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά τα πράγματα. Ουσιαστική αλλαγή θα δούμε πιθανότατα από τον Μάρτιο του 2010.

Τον Ιανουάριο "έρχεται" ο επεξεργαστής Atom N450 στα 1.66GHz από την Intel και επίσης θα περιορίζει την μνήμη RAM στο 1GB, όπως και την οθόνη στις 7-10,2 ίντσες και τον σκληρό δίσκο σε χωρητικότητα έως 120 GB, περιορίζοντας όμως ταυτόχρονα και την τιμή των υπολογιστών στα $250!

Δύο μήνες αργότερα όμως ακολουθεί ο Atom N470, στα 1.83GHz, με την μνήμη RAM να μπορεί να φτάσει (επιτέλους) τα 2GB, ενώ αντίστοιχα περισσότερες δυνατότητες θα υπάρχουν και στην αποθήκευση. Είναι προφανές ότι οι κατασκευαστές με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και τα όσα προσφέρει, θα μπορούν να μας δώσουν netbooks με καλύτερη απόδοση, σε τιμές που επίσης θα κυμαίνονται από $300 μέχρι $350.

Να σημειώσουμε πως οι παραπάνω περιορισμοί μπαίνουν κυρίως για να υπάρχει ο διαχωρισμός ανάμεσα σε netbooks και ultraportables.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.