Η Mozilla ανακοίνωσε την έναρξη του Check Service plugin

amo-mascot-250

Η Mozilla ανακοίνωσε και επίσημα πλέον το live Check Service plug in, με το οποίο οι χρήστες του Firefox μπορούν να ελέγχουν αν τα plug-ins τους είναι ενημερωμένα ή αν έχουν κάποιο vulnerability. Προς το παρόν η σελίδα του service κάνει track σε 15 δημοφιλή plug-ins. Αν και σε μερικά από αυτά εμφανίζεται ακόμα το μήνυμα “Unable to Detect Plugin Version”, η Mozilla αναμένει να αλλάξει αυτό με τη πάροδο του χρόνου.

Το συγκεκριμένο project ξεκίνησε το προηγούμενο μήνα προσπαθώντας να ενθαρρύνουν τους χρήστες του Firefox να κατεβάσουν τη πιο πρόσφατη έκδοση του Adobe Flash Player. Μάλιστα σύμφωνα με τη Mozilla, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες έκαναν update στον Adobe Flash Player χάρη στη προειδοποιητική σελίδα τους. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι να ενσωματώσουν το συγκεκριμένο plug-in στην επόμενη έκδοση του Firefox. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν οι χρήστες του Firefox 3.6 θα επισκέπτονται ένα site, να ειδοποιούνται αν κάποιο από τα plug-ins που χρησιμοποιείται από το site χρειάζεται update.

Πρωτοβουλίες όπως αυτή, δείχνου κατά πόσο ενδιαφέρεται η Mozilla για την ασφάλεια των χρηστών της, ακόμα περισσότερο μάλιστα όταν σκέφτονται να κάνουν την υπηρεσία συμβατή και με άλλους browsers. Προσωπικά έτρεξα το συγκεκριμένο plug-in και προς έκπληξη μου βρήκα ότι ένα plug-in μου χρειαζόταν update. Εσείς είστε έτοιμοι για εκπλήξεις;

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.