To iPhone δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση

iphone3g-back

Αν είστε από εκείνους που διαβάζουν ότι κριτική κι όποια συζήτηση κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για το iPhone θα διαπιστώσατε ότι οι απόψεις συγκλίνουν σε ένα συμπέρασμα: ότι η συσκευή της Apple δεν είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί για επαγγελματική χρήση. Ότι σε σύγκριση με το BlackBerry άλλα και Windows Mobiles, κάποιος που θέλει να το χρησιμοποιήσει πρωτίστως για να κάνει την δουλειά του, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες. Κι αυτό είναι κάτι που η Apple όχι μόνο το ξέρει, άλλα το υποστηρίζει κιόλας, λέγοντας πως η συσκευή δεν "κάνει" για επαγγελματίες.

Στην αντίστοιχη δήλωση που έρχεται από την πλευρά της εταιρίας, δεν υπάρχει μόνο ένα ευγενικό σχόλιο, που να αναφέρει ότι το iPhone προορίζεται κυρίως για ιδιώτες. Αφήνεται να εννοηθεί έμμεσα ότι η εταιρία κατά κάποιο τρόπο δεν θέλει να γίνεται επαγγελματική χρήση της συσκευής της, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό, ειδικά από την στιγμή που το App Store είναι γεμάτο από επαγγελματικές εφαρμογές.

Με μια προσεκτική ανάγνωση των όρων χρήσης της συσκευής, τουλάχιστον όσον αφορά την Αγγλία παρατηρούμε ότι το iPhone "προορίζεται για προσωπική, κι όχι επαγγελματική χρήση" (intended for personal, non-commercial use). Εκτός αυτού υπάρχουν και αναφορές για οδηγίες που δόθηκαν από την Apple, ώστε η πώληση της συσκευής να γίνεται σε τελικούς χρήστες για προσωπική χρήσης: με λίγα λόγια μια εταιρία δεν μπορεί να αγοράσει συσκευές για να τις διαθέσει σε στελέχη της.

Συνοψίζοντας το iPhone είναι μια αρκετά ευέλικτη συσκευή, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από επαγγελματίες με τις κατάλληλες εφαρμογές, άλλα η εταιρία δεν θέλει να το κάνει επαγγελματική συσκευή. Γιατί; Μόνο η Apple ξέρει...

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “To iPhone δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση”

  1. Ο/Η nikos λέει:

    Μαλακίες. Εμένα με έχει βολέψει και κάνει καλύτερη τη δουλειά μου και από ΒΒ και από Windows mobile, όλα έχουν περάσει από τα χέρια μου.

  2. Ο/Η HitMan λέει:

    Παίζει το γεγονός να μην θέλει να έχει να συνοδεύσει την συσκευή με εταιρικό support... Κοστίζει αρκετά [ το support ] + είναι εύκολο ένας αδαής χρήστης να την καταστρέψει. [ OS wise ]

  3. Ο/Η bets λέει:

    τι ακριβως σημαινει επαγγελματικη χρηση βρε παιδια,ετσι να το καταλαβω και εγω ο "ιδιωτης".