Ο πρώην πρόεδρος της Google China δημιουργεί το δικό του Investment Fund

China Google Music

Ο Kai-Fu Lee, πρώην πρόεδρος της Google China, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Investment Fund με κεφάλαιο ύψους $115 εκατομμύριων. Στην ομάδα των επενδυτών που πλαισιώνει το Innovation Works (όπως ονομάστηκε το fund) συμμετέχει η γνωστή venture capital WI Harper Group, η Foxconn και η Legend Group (μητρική εταιρεία της Lenovo). Στην ομάδα των επενδυτών συμμετέχει επίσης και ο Steve Chen, συν-ιδρυτής του YouTube. Πρόεδρος και CEO του Innovation Works θα είναι ο Lee, μετά την παραίτηση των καθηκόντων του που υπέβαλε στη Google τη προηγούμενη βδομάδα.

Σκοπός του το Innovation Works είναι να επενδύσει σε start-up της Κίνας που ασχολούνται με την τεχνολογία. Για την ακρίβεια θέλει να επενδύει κάθε χρόνο σε 3-5 εταιρείες που ασχολούνται με την υψηλή τεχνολογία. Τελικός στόχος είναι να καταφέρουν μέσα σε 10 χρόνια να δημιουργήσουν 50 εταιρείες και να “εκπαιδεύσουν” 500 επιχειρηματίες, ώστε κάποια στιγμή οι εταιρείες αυτές να μπουν στο χρηματιστήριο ή να τις πουλήσουν.

"My hope is there will be a company in these 50 that becomes a world-class company,"

Η Innovation Works σκοπεύει να επιταχύνει την ανάπτυξη των εταιρειών δίνοντας τους κοινόχρηστους πόρους, όπως είναι το λογισμικό και χώρος server, ενδεχομένως βοηθώντας του εταίρους με χρήματα του fund. Σύμφωνα με τον Lee, οι επιχειρηματικές ικανότητες σπανίζουν στην αγορά της Κίνας και για αυτό το λόγο, σε σύγκριση με του περισσότερους Angels, η Innovation Works σκοπεύει να κρατά ένα μεγαλύτερο μέρος των κερδών των επιχειρήσεων δίνοντας τους όμως σε αντάλλαγμα μεγαλύτερη υποστήριξη.

Η ιδέα του Lee πάντως να δημιουργήσει ένα investment fund που να αφορά το internet ήταν πολύ καλή, καθώς η βιομηχανία του διαδικτύου στην Κίνα έχει μεγάλες προοπτικές. Φανταστείτε μόνο ότι στα τέλη του Ιουνίου η Κίνα είχε 340 εκατομμύρια χρήστες online, αριθμός μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Αμερικής.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.