The Soloist

the_soloist

Καθώς ο Lopez ψάχνει ένα καλό θέμα για την στήλη του, συναντά τον Nathaniel Ayers, έναν άστεγο περιπλανώμενο μουσικό, που παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο Julliard, πλέον ζει σε ένα τούνελ στο Los Angeles. Αν και ξεκινά ως ένα απλό άρθρο, ο Lopez μαθαίνει όλο και περισσότερα ενδιαφέροντα πράγματα για τον Nathaniel, γίνεται φίλος του και προσπαθεί να κάνει την ζωή του ευκολότερη, ενώ τα κείμενα του έχουν τεράστια απήχηση και στο κοινό των Times.

Το να αλλάξεις την ζωή ενός ψυχολογικά ασθενούς και ασταθούς ατόμου όμως, δεν είναι κι ότι πιο εύκολο.

Ο Joe Wright μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το βιβλίο του Steve Lopez, The Soloist: A Lost Dream, An Unlikely Friendship, and The Redemptive Power of Music, που βασίστηκε στα άρθρα που έγραφε στην στήλη του στους Los Angeles Times.

Πρόκειται για μια πολύ όμορφη μουσική, άλλα περισσότερο κοινωνική ιστορία, με φόντο τους δρόμους του LA, τους αστέγους, τους ναρκομανείς, τους μεθυσμένους και τους εγκληματίες, σ' ένα περιβάλλον επικίνδυνο και πλημυρισμένο (όσο παράταιρο κι αν ακούγεται) με την μουσική του Μπετόβεν.

Με μια καλή σκηνοθεσία, εκπληκτική μουσική επιμέλεια και τις ερμηνείες των Jamie Foxx και Robert Downey Jr (ιδιαίτερα του πρώτου) να αγγίζουν υψηλά standards, είναι μια ταινία που σίγουρα πρέπει να δείτε.

Βαθμός 7/10

Cinefreaks.gr

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.