Η Microsoft δεν εγκαταλείπει τον IE6

internet_explorer

Τι κι αν έχουν κυκλοφορήσει νεώτερες εκδόσεις; Φαίνεται πως το να σταματήσει η Microsoft την παροχή υποστήριξης στον Internet Explorer 6, κάθε άλλο παρά μέσα στις επιλογές της είναι. Ακόμα κι αν θα ήθελε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, δεν είναι και η πιο εύκολη δεδομένων των συνθηκών. Και πως αλλιώς, όταν οι συνθήκες αυτές θέλουν τον IE να είναι γενικά ο πρώτος σε χρήση browser, και ο IE6 ειδικά να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης, κάτι που μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια χρηστών. Ένας αριθμός που η εταιρία του Redmond δεν θέλει να αφήσει... στην τύχη του.

Ο παραπάνω λόγος είναι κυρίως ηθικός. Γιατί θα μπορούσε με πολλούς τρόπους η εταιρία να "σπρώξει" τους χρήστες στην αναβάθμιση σε μια νεότερη έκδοση, ακόμα κι αν αυτή δεν συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη την οποία δείχνουν στην 6η. Υπάρχει όμως και ένας περισσότερο πρακτικός λόγος, για τον οποίο η Microsoft δεν σταματά την υποστήριξη του browser. Αυτός έχει να κάνει με μια δέσμευση της, που είναι δύσκολο έως αδύνατο να αγνοήσει.

Τα Windows XP κυκλοφορούν μαζί με τον IE6, κάτι που σημαίνει υποστήριξη για όλη την διάρκεια ζωής του προϊόντος. Αφού λοιπόν η εταιρία επέκτεινε την υποστήριξη του λειτουργικού για ακόμη πέντε χρόνια (λογικό αν κρίνουμε από την επιτυχία του), αυτό σημαίνει ότι για ακόμη πέντε χρόνια θα πρέπει να υποστηρίζει και τον IE6.

Πριν κλείσουμε να κάνουμε μια σημαντική παρατήρηση όμως: η Microsoft δεν σταματά την υποστήριξη του IE6. Αυτό δεν σημαίνει ότι την ακολουθεί και όλος ο κόσμος του διαδικτύου! Πρόσφατα του YouTube ανακοίνωσε πως δεν θα παρέχει υποστήριξη για την συγκεκριμένη έκδοση του browser, ενώ πολλοί web developers εργάζονται πάνω σε IE7 και πάνω. Σίγουρα ο IE6 κάποια στιγμή θα σβήσει, άλλα φαίνεται πως η Microsoft... κάνει τον θάνατο του αργό και επώδυνο.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.