TechCrunch Europas: από το Λονδίνο με (startup) αγάπη

europas-logoΌπως είναι λογικό, κάθε ενέργεια η οποία έχει σαν στόχο να φέρει λίγο πιο κοντά την Silicon Valley με την Ευρώπη, είναι ιδιαίτερα θετική και αναγκαία. To TechCrunch Europas δεν ήταν όμως ένα απλό event, αλλά μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση νέων επιχειρηματιών, geeks, επενδυτών και Social Media addicts από όλη την Ευρώπη, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο υπό το άγρυπνο -οργανωτικό- βλέμμα του Mike Butcher, Editor-in-Chief του TechCrunch Europe.

To TechCrunch Europas πάντως δεν ήταν πόλος έλξης μόνο για Startups Fanatics από την Ευρώπη, καθώς βροντερό παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και οι Travelling Geeks, μια ομάδα η οποίο αποτελείται από γνωστά ονόματα του χώρου όπως ο Robert Scoble και η Sarah Lacy του TechCrunch, η οποίοι συμμετείχαν ενεργά και στο μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων που έλαβαν χώρα.

europas-butcher

Στο κομμάτι των διαγωνισμών, μεγάλος νικητής ήταν το Spotify το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει το σημαντικό εμπόδιο του TweetDeck και να αγγίξει τη κορυφή καθώς κέρδισε τόσο στη κατηγορία Best Web Application Or Service (EMEA) όσο και στη Best New Startup, Summer 2008-2009, επιλέχθηκε και από την κριτική επιτροπή του Europas ως The Europas Grand Prix ενώ οι ιδρυτές του, Daniel Ek και Martin Lorentzon, κέρδισαν στη κατηγορία The Europas Shortlist: Best Startup Founder(s), για τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες. Καλύτερος επενδυτής αναδείχθηκε ο Yossi Vardi, κάτι το οποίο ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, με φιναλίστ τον Fred Destin της Atlas Venture. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δεν κατάφερε να αποσπάσει κάποια διάκριση καθώς ο μοναδική ελληνική συμμετοχή, αυτή του AskMarkets.com του Γιώργου Τζιραλή στη κατηγορία Best Bootstrapped Startup (less than 3 years old), δεν κατάφερε να μπει στους φιναλίστ.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “TechCrunch Europas: από το Λονδίνο με (startup) αγάπη”

  1. Ο/Η aritoni λέει:

    Ναι ήταν πολύ ωραία και διαφωτιστικά αυτά που αναφέρθηκαν. Μου άρεσε πολύ που συμμετείχα ενεργα σε μια τέτοια διοργάνωση.

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @aritoni

    Τι εννοείς όταν λες ότι συμμετείχες ενεργά;