Εγκαταλείπει το Facebook την ιδέα των Great Applications

facebook

Πριν ένα χρόνο το Facebook ανακοίνωσε δύο νέα προγράμματα τα οποία θα είχαν ως στόχο να βοηθήσουν τις αξιόλογες εφαρμογές της σελίδας να ξεχωρίσουν από τις υπόλοιπες όχι τόσο καλές ή εντελώς άχρηστες. Το πρώτο βήμα ήταν οι verified εφαρμογές, τις οποίες μετά από πολλές καθυστερήσεις ανακοίνωσε τον Μάϊο. Με αυτές παρέχει περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες του, που πλέον μπορούν κάποιες εφαρμογές να τις εμπιστεύονται, αφού όποια προβλήματα ασφάλειας αντιμετωπίζει κατά καιρούς η ιστοσελίδα οφείλονται κυρίως σε κακόβουλα applications. Το δεύτερο βήμα ήταν οι Great Applications.

Στις Great Applications θα συμπεριλαμβάνονταν οι καλύτερες από τις εφαρμογές, κάτι που σήμαινε περισσότερη προώθηση τους στους χρήστες, πρόσβαση σε νέα χαρακτηριστικά νωρίτερα από τους άλλους χρήστες για τους developers των εφαρμογών αυτών και πολύ περισσότερο feedback. Αναφερόμαστε φυσικά στην αφρόκρεμα των εφαρμογών του Facebook, όπως είναι το iLike ή το Causes και αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες εφαρμογές που είναι δύσκολο να μην έχετε συναντήσει.  Αυτή η ιδέα όμως τελικά εγκαταλήφθηκε.

Για την ακρίβεια, αυτό που αποφασίστηκε είναι οι παροχές των Great Applications να ενσωματωθούν στις Verified Applications, κάνοντας ουσιαστικά τις δύο ομάδες μία. Αυτό γίνεται γιατί οι verified εφαρμογές ήδη έχουν κερδίσει έδαφος και εμπιστοσύνη στους χρήστες. Εξ άλλου ήδη οι πρώτες εντυπώσεις από αυτές, όπως είναι η πληρωμή μέσω facebook, είναι παραπάνω από θετικές.

Αυτό όμως που εύκολα καταλαβαίνουμε είναι ότι το να είναι μια εφαρμογή verified (πέρα από την αξιοπιστία στην ασφάλεια, που παρέχεται) δεν σημαίνει ότι είναι και μία από τις καλύτερες. Αν το Facebook υλοποιούσε την ιδέα των great εφαρμογών τότε θα υπήρχαν γύρω στις δέκα εφαρμογές, για τις οποίες θα υπήρχε μια ξεχωριστή σελίδα όταν ο χρήστης έβλεπε την αντίστοιχη λίστα εφαρμογών. Τώρα όμως θα έχουμε σε κάθε σελίδα μια σειρά από πιστοποιημένες εφαρμογές που στο σύνολο τους θα είναι δεκάδες ή εκατοντάδες, χωρίς να ξεχωρίζουν οι καλύτερες από αυτές.

Μένει να το δούμε όλο αυτό σε πράξη και δεν αποκλείεται το Facebook να βρει μια μέση λύση.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.