Ο CEO της Activision απειλεί να εγκαταλείψει το PS3

bobby_kotick_activision

Εδώ και καιρό όλος ο κόσμος περιμένει να πέσει η τιμή του PlayStation 3 και για αυτό ο CEO της Activision, Bobby Kotick, αποφάσισε να "σπρώξει" λίγο τα πράγματα, απειλώντας πως αν δεν βελτιωθεί η τιμή του PS3, θα σταματήσει την υποστήριξη των πωλήσεων του. Σε μία δήλωση που έκανε ο Kotick στο The Times, εξέφρασε την ανησυχία της εταιρείας του, γιατί ενώ πλήρωσαν στη Sony $500 εκατομμύρια σε δικαιώματα και άλλα αγαθά, το XBOX 360 και το Wii είναι πιο δελεαστικά σα προϊόντα, καθώς είναι φθηνότερα στην παραγωγή και προσφέρουν καλύτερη απόδοση στις επενδύσεις.

Όπως δήλωσε, η Activision πιστεύει ότι η Sony έχει χάσει την ώθηση που είχε, και την πιέζει να κάνει τις τιμές πιο λογικές. Μάλιστα ο Kotick συμπλήρωσε ότι εξετάζοντας τις προβλέψεις για τις πωλήσεις το 2011 και το 2012, αν τα πράγματα δε βελτιωθούν, σκέφτονται να εγκαταλείψουν το PS3 και το PSP μαζί. Ωστόσο αυτό είναι το χειρότερο σενάριο της υπόθεσης, γιατί θα ήταν χαζό να μην αναλογιστούμε τις 20 εκατομμύρια κονσόλες που έχουν ήδη πουληθεί σε όλο τον κόσμο και αν οι τιμές πέσουν, σίγουρα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα λόγια του Kotick δε περάσουν απαρατήρητα, καθώς προέρχονται από τον μεγαλύτερο στο κόσμο ανεξάρτητο game developer, υπεύθυνο για παιχνίδια όπως το Call of Duty, το Guitar Hero, το Tony Hawk και πολλούς τίτλους ταινιών της Dreamworks και της Marvel.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.