Θα εφεύρει η Opera ξανά τον Ιστό; - Opera Unite

opera-unite1

Θυμάστε που σας μιλούσαμε για την Opera και το περίφημο "Εφευρίσκοντας πάλι τον Παγκόσμιο Ιστο;" ... λοιπόν τελικά εχθές η Opera ανακοίνωσε για το τι επρόκειτο. Πρόκειται για τεχνολογία η οποία κάνει όποιον υπολογιστή τρέχει Opera έναν πλήρες web server, και έχει το όνομα Opera Unite.

opera-unite-screen

Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε το Opera Unite για να μοιραστείτε έγγραφα,μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε host ιστοσελίδες, ή ακόμα και για chat χωρίς επιπρόσθετο λογισμικό. Η εταιρία δηλώνει πως γνωρίζει ότι η υπάρχουσα έκδοση προσφέρει μόνο κάποια βασικά χαρακτηριστικά και ότι είναι ακόμη η αρχή. Η νέα πλατφόρμα έρχεται και με ένα set APIs έτσι ώστε developers να φτιάξουν νέες εφαρμογές για την νέα αυτή υπηρεσία όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η ιδέα της Opera είναι να συνδέσει Η/Υ μεταξύ τους άμεσα χωρίς να χρειάζεται έξτρα λογισμικό, ασχέτως Λειτουργικού Συστήματος.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Θα εφεύρει η Opera ξανά τον Ιστό; - Opera Unite”

  1. Ο/Η Νίκος λέει:

    Πολλοί λένε (και συμφωνώ) ότι ο browser θα είναι το λογισμικό του μέλλοντος. Δίνοντας τα APIs και έχοντας μια γερή πλατφόρμα, ο Opera κοιτάει προς αυτήν τη κατεύθυνση.

  2. Ο/Η hyperspaced λέει:

    Στην ίδια κατεύθυνση που λες κοιτούν και οι χάκερς. Είχαμε να φοβόμαστε το σερφάρισμα μην κολλήσουμε κανα δουρή, τώρα θα γίνουμε και web-admins όποτε ανοίγουμε τον Opera.

    Εξαιρετικός browser κατά τα αλλά, αλλά έτσι δεν αλλάζει ο κόσμος. Μήπως θα έπρεπε αρχικά να δουλέψουν προς την κατεύθυνση να επαναφέρουν το παλιό τους σλόγκαν
    "the fastest browser on earth" αντί να κάνουν υπερφίαλες δηλώσεις ότι θα αλλάξουν τον κόσμο;

  3. [...] όλο και πιο κοντά στην τελειότητα- ή τέλος πάντων έτσι τα θέλει η εταιρία. Όπως και να έχει, εντοπίσαμε νέες δυνατότητες σε αυτή [...]