Επιτέλους usernames και από το Facebook

facebook-small-logo-thumb-360x360-75537-thumb-300x300-78195

Μία ευχάριστη ανακοίνωση είδαμε χθες το απόγευμα από το blog του Facebook. Όπως θα γνωρίζεται το Facebook είναι ένα από τα λίγα social networks στο οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών έχει βάλει το πραγματικό του όνομα. Αυτό ήταν καλό, καθώς δημιούργησε μία κοινότητα εμπιστοσύνης και ο καθένας μπορούσε να βρει και να κάνει add παλιού φίλους και συμμαθητές. Το πρόβλημα όμως που υπήρχε ήταν ότι το url που αντιστοιχούσε στο προφίλ του κάθε χρήστη ήταν του τύπου "id=123531***". Αυτό έκανε τα πράγματα δύσκολα για κάποιον που ήθελε να πάει απευθείας στο προφίλ ενός φίλου του. Έπρεπε λοιπόν κάτι να γίνει και όντως κάτι θα αλλάξει λίαν συντόμως.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Facebook, από τις 7:01 το πρωί του Σαββάτου στις 13 Ιουνίου, ο κάθε* χρήστης του Facebook θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα nickname, ώστε να αλλάξει το url link που οδηγεί στο προφίλ του και σε κάθε σελίδα που διαχειρίζεται. Όποιος επιθυμεί να αλλάξει το url link του, το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να πάει στη παρακάτω φόρμα και να επιλέξει το username που επιθυμεί για κάθε σελίδα που διαχειρίζεται.

n20531316728_2792151_1967992

Ωστόσο όμως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός, καθώς η αλλαγή θα είναι μόνιμη και θα είναι αυτής της μορφής.

4700_122311816728_20531316728_2784466_2118130_n

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε εδώ. Επίσης όποιος θέλει να κρατήσει τα δικαιώματα για ένα εμπορικό σήμα (trademark) ή κάποιο άλλο nickname που δικαιωματικά του ανήκει, θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους υπεύθυνους του Facebook εδώ.

*Όσοι χρήστες έχουν εγγραφεί στο Facebook μετά τις 31 Μαΐου, ενδέχεται να μην μπορούν να βάλουν ένα nickname αμέσως, λόγω μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία κατάχρησης usernames.

[via]

Σχολιάστε >
5 σχόλια
|
Κατηγορίες:

5 απαντήσεις στο “Επιτέλους usernames και από το Facebook”

  1. Ο/Η nika λέει:

    geia sas!!! syggnwmh gia thn enoxlhsh alla den eixa pou allou na apey8yn8w.. prin 5 meres peripou..mou apenergopoihsan ton logariasmo mou sto facebook xwris kamia proeidopoihsh..esteila kapoia mail kou mou eipan oti exw pseytiko onoma..profanws kapoioi mou kanan report..gnwrizete mhpws yparxei kapoios tropos energopoihshs????sas parakalw an 3erei kapoios as mou apanthsei..sas eyxaristw!!![polldaddy 3923298 http://answers.polldaddy.com/poll/3923298/ polldaddy]

  2. Ο/Η nika λέει:

    geia sas!!! syggnwmh gia thn enoxlhsh alla den eixa pou allou na apey8yn8w.. prin 5 meres peripou..mou apenergopoihsan ton logariasmo mou sto facebook xwris kamia proeidopoihsh..esteila kapoia mail kou mou eipan oti exw pseytiko onoma..profanws kapoioi mou kanan report..gnwrizete mhpws yparxei kapoios tropos energopoihshs????sas parakalw an 3erei kapoios as mou apanthsei..sas eyxaristw!!!

  3. Ο/Η hermpi λέει:

    geia sas prin 2 meres mou steilate eseis oi idioi minima me to sima sas kai eipate oti exw psaftiko profil.kai peirate olla ta lefta tou poker 139ekatomiria den trepeste ligo xsenixtame den vgenoume kai ta pernete apateones.

  4. Ο/Η eve λέει:

    Καλημέρα! Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας. Αποφάσισα να βάλω username στη σελίδα μου,αλλά... έκανα λάθος( δεν πρόσεξα) το ξέρω ότι δεν μπορώ να το αλλάξω αλλά μήπως μπορώ να μην έχω καθόλου username? δηλ. να μπαινουν στη σελίδα μου όπως πρίν. Please δώστε μου μια απάντηση!!

    • Ο/Η dkalo λέει:

      Καλημέρα eve! Δεν αλλάζει κάτι στον τρόπο πρόσβασης των χρηστών. Δηλαδή, συνεχίζουν να μπαίνουν με τον "παλιό" τρόπο, απλά τώρα μπορούν να μπουν και με το καινούριο σου username. :)