Η BMW ένα βήμα πιο κοντά στην αυτόματη οδήγηση

bmw

Η εξέλιξη της τεχνολογίας δεν αφήνει τα ίχνη της μόνο στους υπολογιστές και τα gadgets άλλα και στα αυτοκίνητα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δουλεύουν εντατικά σε projects, που έχουν σκοπό να πλησιάσουμε όλο και περισσότερο στον αυτόματο "πιλότο" και στο αυτοκίνητο. Ήδη η Mercedes έχει αναπτύξει ένα σύστημα, που συγκρατεί το αμάξι αν χαθεί ο έλεγχος απότομα και η Lexus (και όχι μόνο) σύστημα αυτόματου παράλληλου παρκαρίσματος.  Η BMW πάει ένα βήμα παραπέρα, αναπτύσοντας σύστημα το οποίο "οδηγά"¨το αυτοκίνητο με ασφάλεια αν ο οδηγός για οποιονδήποτε λόγο χάσει τις αισθήσεις του ή την δυνατότητα να οδηγήσει.

Ξαφνική αδιαθεσία ή ένα καρδιακό επεισόδιο είναι αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά, έως και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Το  Emergency Stop Assistant της BMW, έχει την δυνατότητα να αντιλαμβάνεται ότι ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του και να οδηγεί το όχημα με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, λαμβάνοντας υπόψη του φυσικά και τα άλλα οχήματα, που χρησιμοποιούν τον δρόμο, και "καλεί" σε βοήθεια.

Η εταιρία δεν διευκρίνησε αν και πότε θα ενσωματωθεί το σύστημα σε κάποια μοντέλα της, άλλα αν γίνει θα πρόκειται για μια πολύ καλή και ασφαλή λύση για οδηγούς με προβλήματα καρδιάς ή επιληψίας.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.