Microsoft και Asus συνεργάζονται ενάντια στο Linux

better_w_windows

Σε μια προσπάθεια να "πετάξουν" το ήδη μικρό σε ποσοστά χρήσης Linux, από την αγορά των netbooks συνεργάζονται η Microsoft και η Asus. Οι δύο εταιρίες ανέβασαν ένα site-διαφημιστική καμπάνια με το σύνθημα "It's Better With Windows", της οποίας το περιεχόμενο μπορείτε εύκολα να φανταστείτε. Σ' ένα βιντεο τεσσάρων περίπου λεπτών παρουσιάζονται τα πλεονεκτήματα της χρήσης των Windows στα netbooks, με έμφαση να δίνεται στην συμβατότητα εφαρμογών. Το λογισμικό της Microsoft, και συγκεκριμένα τα Windows XP, γνώρισαν απίστευτη αποδοχή από τους χρήστες netbooks, παρά την αρχική δυναμική του Linux, αφού από το 10% στο πρώτο εξάμηνο του 2008, εκτοξεύθηκε στο 96% τον Φεβρουάριο του 2009. Από την άλλη ο αξιαγάπητος Tux, βλέπει τα ποσοστά του να πλησιάζουν το... μηδέν. 

[via]

Σχολιάστε >
12 σχόλια
|
Κατηγορίες:

12 απαντήσεις στο “Microsoft και Asus συνεργάζονται ενάντια στο Linux”

  1. Ο/Η hyperspaced λέει:

    Είναι αλήθεια, το Linux βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Από μπροστά τα windows 7 από πίσω το Solaris. Μόνο σε μικρού/μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις server μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί.

  2. Ο/Η Dimitris Kalavros-Gousiou λέει:

    @hyperspaced

    Ανεξάρτητα από την πορεία που θα έχει το Linux από εδώ και πέρα νομίζω πως η δημιουργία του άλλαξε κατά πολύ των τρόπο με τον οποίο βλέπαμε το collaboration στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η επιτυχία της λογικής Linux -φτιάχνω κάτι εγώ, το δίνω δωρεάν στον κόσμο και περιμένω να το πάει ένα βήμα παρακάτω- είναι η βάση αρκετών σημερινών Internet projects με πλέον εμφανές παράδειγμα αυτό της Wikipedia.

  3. Ο/Η Ventrix λέει:

    @hyperspaced

    Το οτι ο κόσμος δεν γνωρίζει πως να το λειτουργήσει και δεν το χρησιμοποιεί, δεν σημαίνει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μικρού/μεσαίου μεγέθους εγκαταστάσεις server.

    Τα benchmarks που προφανώς δεν έχεις δει ποτέ σου, επιβεβαιώνουν την καθολική επικράτηση του linux σε εγκαταστάσεις που υπάρχει ανάγκη για ποιοτική λειτουργία (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) και όχι για την λειτουργία "μα αυτό μόνο ξέρει ο admin".

    Φαντάζεσαι την φάρμα της Google να τρέχει σε windows;;; :)

  4. Ο/Η dimitris λέει:

    Η σελιδα αυτη μαλλον ειναι fake και δεν εχει σχεση με τις δυο εταιριες.

    Απο την αλλη ομως και αληθινη να ειναι δε θα επρεπε να παραξενευει τους χρηστες λινουξ που τοσο κακολογουν τα windows σε καθε δυτερη προταση που λενε ή γραφουν.

  5. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Μα είμαστε ειδησεογραφική σελίδα, γράφουμε νέα από όλο τον κόσμο που έχουν σχέση με τη τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα. Δεν υπάρχει το "είμαστε με το ένα στρατόπεδο ή με το άλλο". Δε παίρνουμε το μέρος κανενός, ότι νέο υπάρξει θα το γράψουμε ανεξάρτητα αν είναι ανοιχτού ή κλειστού κώδικα. Εξ άλλου η δικιά μου άποψη είναι ότι χρειάζονται όλα. Προσωπικά εγώ χρησιμοποιώ και windows και linux (το καθένα για διαφορετικές δουλειές).

    “Η σελίδα αυτή μάλλον είναι fake και δεν έχει σχέση με τις δυο εταιρίες.” Τι εννοεί ότι δεν έχουμε σχέση με τις δύο εταιρείες; Φυσικά και δεν έχουμε, όπως είπα και πιο πάνω, είμαστε ειδησεογραφική σελίδα και κατακρίνουμε συμβάντα όπως αυτό ( https://www.away.gr/2009/01/20/belkin-issues-apology-for-paid-review ). Αν ψάχνεις για κάποια σελίδα που να γράφει μόνο για Windows ή μόνο για Linux, τότε όντως βρίσκεσαι σε λάθος σελίδα εφόσον σου αρέσει τέτοιου είδους ενημέρωση.
    Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Θες να φτιάξεις ένα media center σπίτι σου...τι os θα χρησιμοποιήσεις; Θες να φτιάξεις έναν smtp server σπίτι σου και δε θέλεις να πληρώσεις για αυτό, τι OS θα χρησιμοποιήσεις;

    Να αναφέρω ακόμα δεν γράφουμε μόνο για Windows και Linux αλλά και για άλλα OS όπως τα Mac. Κατά τη γνώμη δεν είναι σωστό να λες εγώ είμαι linuxakias και για αυτό σιχαίνομαι τη Microsoft. Κάθε λειτουργικό σύστημα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του.

  6. Ο/Η dimitris λέει:

    Εγινε καποια παρανοηση. Το σχολιο μου δεν αφορουσε τη δικη σας σελιδα. Το “It’s Better With Windows” μαλλον ειναι fake απο οσα διαβαζω τις τελευταιες δυο μερες. Κακο design open source player για το βιντεακι, καθολου λινκς για περισσοτερες πληροφοριες. Η παρουσια της σελιδας “It’s Better With Windows” (διευκρινιζω ξανα) ενοχλησε πολλους χρηστες λινουξ και τη θεωρησαν ως επιθετικη κινηση, ενω δε θα επρεπε γιατι και οι ιδιοι το ιδιο κανουν.

    Κανενα προβλημα με τη δικη σας σελιδα (www.away.gr) που ειναι καθ'ολα αξιοπρεπεστατη και τη διαβαζω καθημερινα μεσω του rss απο τον google reader μου.

  7. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Ωπ, τότε είναι δικό μου λάθος....Sorry :( αν μίλησα άσχημα
    Ευχαριστούμε που μας διαβάζεις :))

  8. Ο/Η hyperspaced λέει:

    @Δημήτρη
    Φίλε Δημήτρη, τίποτε δεν είναι τζάμπα στον κόσμο αυτό. Ακόμα και η Wikipedia. (βλ. πάνω από $6Μ ανάγκες σε έσοδα). Το μοντέλο των άπειρων διανομών έχει οδηγήσει το Linux σε ποσοστά κάτω του 1% στο desktop. Υπάρχουν τεράστιες οργανωτικές διαφορές με π.χ. την Wikipedia που ανέφερες.
    Από την άλλη δες τα ποσοστά των Mac: ένα ωραιότατο Unix desktop λειτουργικό σύστημα.

    @Ventrix
    Φίλε Ventrix, αυτοί που έχουν HIGH END εγκαταστάσεις σέρβερ (από την ΙΒΜ μέχρι το eBay -- και που φυσικά ξέρουν πολλά περισσότερα από εσένα) χρησιμοποιούν Solaris. Όχι Linux. Καλύτερο σε όλους τους τομείς από το file system μέχρι τον kernel. Απλά έτσι έχουν τα πράγματα και η δυναμική αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει εύκολα.

    Εσύ πίστευε ότι θες.

  9. Ο/Η Ventrix λέει:

    Το Solaris έχει την ίδια προέλευση με το linux (βλέπε unix), και μεταξύ μας, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα.

    Tο Solaris έδωσε περισσότερη βάση στο scalability, ανοίχτηκε περισσότερο σε visualization καταστάσεις και πρόσφερε κάποια πολύ ωραία εργαλεία του στυλ dtrace και ενα ωραιότατο file system το ZFS. Η αγορά του είναι υπερβολικά συγκεκριμένη. Δεν θα έβαζες solaris σε desktop -every day use computer :).

    Έχω δουλέψει το openSolaris, δεν έχω ενθουσιαστεί τόσο και νομίζω οτι εαν δεν είχε φάει αρκετό σπρώξιμο απο την Sun καθώς πλασάρεται παρέα με τους Servers της δεν θα είχε αυτή την απήχηση.

    Παρόλα αυτά, θα ήθελα να το τοποθετώ μαζί με το "αυτό που ΔΕΝ ξέρει ο admin" θέλοντας να υποστηρίξω την προηγούμενη άποψη μου καθώς σε κάθε περίπτωση σε εφαρμογές server είναι πολύ καλύτερο απο οτιδήποτε έχει μέσα στον τίτλο του την λέξη windows.

    Τέλος, εαν θυμάμαι καλά, η σύγκριση ήταν μεταξύ Windows 7 και linux σε εφαρμογές server, και όπως χαρακτηριστικά έχεις αναφέρει και εσύ, "Από μπροστά τα windows 7 από πίσω το Solaris."

  10. Ο/Η hyperspaced λέει:

    @Ventrix:
    Φίλε ventrix, δες αυτό το εξαιρετικό paper για να καταλάβεις για ποιές διαφορές μιλάμε
    http://www.softpanorama.org/Articles/solaris_vs_linux.shtml#Contents

    Δεν μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς δούλεψες το OpenSolaris και δεν έμεινες ικανοποιημένος(;)

    Κατόπιν, ποιός μίλησε για Windows σε σέρβερ; Εγώ απλώς είπα ότι το Linux τρώει σφαλιάρες από μπροστά από τα Windows 7 (desktop) και από πίσω από το Solaris (high-end servers).

    Εφτιαξε ποτέ η Microsoft λειτουργικό σύστημα server και δε μου το είπε κανείς; :)

  11. Ο/Η Ventrix λέει:

    Δεν είσαι αρκετά ενημερωμένος για τα server products της Microsoft :)
    Ξεκινώντας απο τα Windows NT, περνώντας απο τα Windows 2000 server, 2003 server και φτάνοντας στα Windows Server 2008 (http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/default.aspx) η Microsoft έχει αποδείξει οτι έχει μακρά παρουσία στο παιχνίδι... Τώρα στο είπα εγώ:)

    Όπως όμως λες και εσυ, Windows 7 (desktop) και Solaris (high-end servers), το Linux κάνει και τα δυο πολύ επιτυχημένα και συμφέρει!

    Εν παση περιπτώσει όμως, το Linux δεν είναι για τους πολλούς, και απο τότε που άρχισε να στοχεύει σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, έχασε πολύ απο την δυναμική του.

    (btw, το πάω το solaris, δεν ξέρω πως αφέθηκε να εννοηθεί το αντίθετο...)

  12. Ο/Η Vasilis λέει:

    Κακά τα ψέμματα, η αγορά στηρίζεται σε users που θέλουν ένα pc για όλα. Δηλαδή από serf στο internet μεχρι games-προγραμματισμό-downloads. Ειχα δοκιμάσει linux στο παρελ8όν και ομολογώ είμουνα πολύ ικανοποιημένος και ας μην γνώριζα πολλά, έμαθα σιγά σιγά.

    Ομως τα linux αυτή την στιγμή έχουν ένα συγκεκριμένο στόχο στην αγορά και για αυτό κατέχουν μόνο το 1%.

    Ολοι μα όλοι εχουν παράπονα απο τα windows, όμως δεν έχουν εναλακτικές.

    Τι εννοώ με αυτό,

    παράδειγμα 1)ένας απλος χρήστης με τα παραθύρια εχει όποια εφαρμογή θέλει με λίγα κλικ, o ιδιος χρήστης με linux πρεπει να ψαχτεί με εντολές.

    παράδειγμα 2) ένας απλος χρήστης με τα παραθύρια, θέλει να παίξει ενα παιχνίδι, το οποίο για να παίξει σε Linux θέλει ολόκληρη πατέντα.

    Στο σπίτι του ο καθένας θέλει να κανει διάφορα, γρήγορα και εύκολα, όσο λοιπόν τα linux παραμένουν σε λογική με πολλές απαιτήσεις απο τον απλο χρήστη δεν θα έχουν κ απήχηση.Μην αρχισουμε της κλασικές ατάκες "τα linux δεν ειναι για παιχνίδια" κτλπ, γιατί όταν κάνεις ανοιγμα στην αγορά και θές κόσμο πρέπει να το κανεις καθολικά.

    Εως ότου λοιπόν τα linux βρουν τρόπους να αλλάξουν κάποια πράγματα, δεν θα αλλάξει τπτ. Η ms κυνηγάει τους απλούς καθημερινούς χρήστες πράγμα που δεν ισχύει με τα linux.

    Eτσι νομίζω εγώ, μακάρι να αλλάξουνε τα πράγματα και να ξαναδούμε τα linux στα pc μας.

    ΥΓ: Οπως είπα και πριν δεν ξέρω φοβερά πραγματα απο Linux αλλα εχω μια μικρή εμπειρια και απο αυτην κατεθεσα την γνωμη μου.