Εντοπίστηκε Malware σε πειρατικά Windows 7 RC

windows7-beta

Μήπως έτυχε να δοκιμάζετε τα Windows 7 RC; Αν ναι, τότε μήπως κατεβάσατε το αντίγραφο του λειτουργικού συστήματος μέσω BitTorrent, παρά του επίσημου site της Microsoft; Αν πάλι η απάντηση είναι "ναι", τότε ετοιμαστείτε για μία μεγάλη έκπληξη. Σύμφωνα με ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας Damballa, πολλά πειρατικά Windows 7 RC έχουν μέσα τους ενσωματωμένο ένα Malware, για τη δημιουργία ενός Botnet. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αρχική εμφάνιση του συγκεκριμένου Trojan έγινε στις 24 Απριλίου και διαδόθηκε σε χιλιάδες υπολογιστές zombie. Ωστόσο όμως κατόρθωσαν να κλείσουν τον control server στις 10 Μαΐου. Στην περίοδο αιχμής του, το συγκεκριμένο malware, μόλυνε περίπου 550 υπολογιστές ανά ώρα. Μετά το κλείσιμο του control server παρατηρείται μία μόλυνση 1.600 υπολογιστών τη μέρα. Ευτυχώς όμως μετά την επέμβαση της Damballa, κάθε νέο install των Windows 7 RC είναι έξω από τον έλεγχο των hackers που έλεγχαν την επίθεση. Εννοείται βέβαια ότι δεν είναι απαραιτήτως όλα τα πειρατικά Windows 7 RC μολυσμένα, παρόλα αυτά αν θέλετε να τα κατεβάσετε καλό θα ήταν να το κάνετε από το official site της Microsoft.

[via] [via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Εντοπίστηκε Malware σε πειρατικά Windows 7 RC”

  1. [...] [via] VN:F [1.3.1_645]please wait...Rating: 0.0/10 (0 votes cast) [...]

  2. Ο/Η aromeo λέει:

    Πλακα κανετε?Αυτα καταρχας δεν ειναι seven.Επισης rtm δεν κατεβαζεις απο πουθενα αλλου παρα μονο απο την microsoft που βγαζει τα original realses.Η φωτογραφια αυτη ειναι FAKE 100%.Μου θυμιζει κατι WIndows 7 Transofrmation Pack που βγηκαν για XP.

  3. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Χεμ, όντως η φωτογραφία δεν είναι απο Windows 7 (ή μάλλον είναι και δεν είναι), την έβαλα απλά επειδή δεν είχα κάτι άλλο σχετικό με Windows 7. Όσο για το άλλο που λες, Windows 7 RC φυσικά και μπορείς να κατεβάσεις από τους περισσότερους priver και Public trackers, ένα search άμα κάνεις θα τα δεις.

  4. Ο/Η aromeo λέει:

    Σιγουρα βρισκεις πολλα αλλα εγω ειπα οτι καλο ειναι να κατεβαζεις απο την μicrosoft καλυτερα παρα απο τα torrent sites.Γιατι οπως και στην παραπανω περιπτωση μπορει να υπαρχει μεσα καποιο malware ή καποιο backdoor/botnet.Εκτος και αν υπαρχει md5 checksum απο την microsoft που εισαι σιγουρος οτι δεν κρυβει κατι..