Πρόστιμο μαμούθ καλείται να πληρώσει η Intel

intel_logo

H Microsoft δεν είναι η μόνη εταιρία που έχει νομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η Intel βρέθηκε επίσης αντιμέτωπη μαζί της σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 και "φούντωσε" το 2003.  Συγκεκριμένα η εταιρία κατηγορήθηκε ότι την περίοδο 2002-2007 πλήρωσε κατασκευαστές υπολογιστών ώστε να χρησιμοποιούν περισσότερο τους δικούς της επεξεργαστές, απ' ότι της αντιπάλου AMD.  Τελικά κρίθηκε ένοχη και καλείται να πληρώσει 1,06 δισεκατομμύρια ευρώ πρόστιμο.

Οι κατασκευαστές υπολογιστών που φέρονται να πληρώθηκαν από την Intel για να χρησιμοποιούν επεξεργαστές της είναι οι Acer, HP, Dell, Lenovo και NEC, ενώ και η Media Saturn, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης αλυσίδας ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, Media Markt, πληρώθηκε για να πουλά αποκλειστικά υπολογιστές με επεξεργαστές Intel.

Από την πλευρά της ΕΕ, υποστηρίζουν πως η τακτική της εταιρίας, εκτός του ότι παραβίασε κάθε κανόνα ανταγωνισμού, έβλαψε τους Ευρωπαίους καταναλωτές, κρατώντας εκτός αγοράς τους αντίπαλους κατασκευαστές. Η απάντηση της Intel έρχεται από τον CEO της Paul Otellini, που θεωρεί ότι η εταιρία είναι αθώα, η ποινή άδικη και δίνει μια λανθασμένη εικόνα για την αγορά επεξεργαστών στην Ευρώπη.

To πρόστιμο που καλείται να πληρώσει η εταιρία αποτελεί ρεκόρ, και είναι υπερδιπλάσιο από εκείνο που υπέβαλε η ΕΕ στην Microsoft το 2004 (427 εκατομμύρια ευρώ).

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.