Διαμαρτύρονται Mozilla και Opera για τα Windows 7

firefoxvsexplorer

Ο πόλεμος ανάμεσα στους browsers δύσκολα θα τελειώσει. Ειδικά αν δίνονται συνεχώς αφορμές, κυρίως από την πλευρά της Microsoft. Η Mozilla και η Opera διαμαρτύρονται ότι η "μαμά" των Windows 7, για μια ακόμη φορά, παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού, επειδή εάν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να αναβαθμίσει την έκδοση του λειτουργικού του από τα Vista στα Windows 7, και επιλέξει την Express εγκατάσταση, τότε ως default browser του θα επιλεχθεί ο Internet Explorer 8, παρά τις προηγούμενες ρυθμίσεις του.

Η Microsoft, όπως είναι φυσικό, απαντά ότι υπάρχει η επιλογή της Custom εγκατάστασης, η οποία δεν αλλάζει τις ρυθμίσεις, όμως οι "αντίπαλοι" της σ' αυτή την διαμάχη, προβάλλουν σαν επιχείρημα ότι οι περισσότεροι χρήστες επιλέγουν την πιο γρήγορη εγκατάσταση και δεν προτιμούν να κάνουν οι ίδιοι τις περισσότερες επιλογές, πριν εγκαταστήσουν το λειτουργικό τους.

Πιθανόν να αλλάξει αυτό στην τελική έκδοση των Windows 7, όμως φαίνεται πως η Microsoft συνεχίζει να προκαλεί, λίγες εβδομάδες πριν απολογηθεί απέναντι στις κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αθέμιτο ανταγωνισμό.

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Διαμαρτύρονται Mozilla και Opera για τα Windows 7”

  1. [...] http://www.away.gr Μοιράσου το με: Ρίξτε μία ματιά:Windows 7: Πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις δε θα τα εγκαταστήσουν άμεσα (0)Δωρεάν λογισμικό Microsoft για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών (2)Windows 7. Έρχονται σύντομα για να άλλαξουν τον υπολογιστή μας (1) Tags: firefox, internet explorer, microsoft, Microsoft Windows, mozilla, opera, windows 7, Windows Vista [...]

  2. [...] Posted by as Τεχνολογια Ο πόλεμος ανάμεσα στους browsers δύσκολα θα τελειώσει. Ειδικά αν δίνονται συνεχώς αφορμές, κυρίως από την πλευρά της Microsoft. Η Mozilla και η Opera διαμαρτύρονται ότι η “μαμά” των Windows 7, για μια ακόμη φορά, παραβιάζει τους κανόνες του ανταγωνισμού, επειδή εάν κάποιος χρήστης προσπαθήσει να αναβαθμίσει την έκδοση του λειτουργικού του από τα Vista [...] Επιστροφή στην πηγή της δημοσίευσης ! [...]