H AMD θέλει να βάλει τα video games στα σχολεία

kid_on_pc_final

Όταν ακούμε video games τότε στο μυαλό μπορεί να μας έρχονται τέρατα, ήρωες που πυροβολούν και καταστρέφουν τα πάντα, και οτιδήποτε άλλο που δύσκολα όμως μπορεί να έχει σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία. Η AMD θέλει να αλλάξει αυτόν τον μύθο, των video games που αποτρέπουν τα παιδιά από το να μάθουν κάτι, θέλει να αποδείξει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο μάθησης και γιατί όχι να μπουν στα σχολεία, και για να το κάνει αυτό ζήτησε την βοήθεια των μαθητών.

Η εταιρία είναι χορηγός του διαγωνισμού A-ha Moment, όπου οι μαθητές πρέπει να παραδώσουν ένα βίντεο, στο οποίο θα επιδεικνύουν το πως εκμεταλεύθηκαν μια επιδεξιότητα που απέκτησαν από κάποιο video game. Τα βίντεο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, με την πρώτη οι νεαροί gamers να περιγράφουν μια στιγμή ή ένα γεγονός που τους βοήθησε να μάθουν, και την δεύτερη να περιγράφουν ένα παιχνίδι, που χρησιμοποίησαν ως εργαλείο μάθησης.

Φυσικά η AMD δεν θέλει να βγάλει τρελά εκπαιδευτικά συμπεράσματα, αλλά να συγκεντρώσει τις απόψεις των gamers και ως αντάλλαγμα δίνει... hardware στους νικητές του διαγωνισμού.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.