The Pirate Bay: Νέο δικαστήριο από... Ιταλία;

piratebay_logo

Ακολουθώντας την Σουηδική καταδίκη, η Ιταλία τώρα σκέφτεται να ξεκινήσει νέο δικαστήριο ενάντια των ιδρυτών του Pirate Bay. Εαν όντως γίνει η δίκη, θα είναι η πρώτη που γίνεται εκτός της χώρας τους.Κατα την διάρκεια του Αυγούστου πέρσι, το Pirate Bay "λογοκρίθηκε" κατά κάποιον τρόπο στην Ιταλία, όταν οι παροχείς διαδικτύου μπλόκαραν την πρόσβαση των χρηστών τους στον εν λόγω BitTorrent tracker.

Το Pirate Bay δήλωσε ένστασή κατά της φραγής αυτής, και τελικά κατάφερε να κερδίσει την αναστολή της. Τον Οκτώβριο το Δικαστήριο του Bergamo, εκδίκασε ότι καμία ξένη ιστοσελίδα δεν θα πρέπει να "λογοκρίνεται" με κανέναν τρόπο, λόγο πνευματικής ιδιοκτησίας.

Όμως με το Σουηδικό δικαστήριο ενάντια του Pirate Bay νικητήριο, οι Ιταλικές αρχές κοιτούν την πιθανότητα να αρχίσουν μια δίκη και αυτοί, ενάντια στους ιδρυτές του Pirate Bay. Πολύ ενδιαφέρον εάν υπολογίσουμε ότι οι ιδρυτές του, δεν έχουν καμία σχέση με την Ιταλία.

O Ιταλικός κατήγορος θα αποφασίσει σε μερικούς μήνες εάν όντως θα υπάρξει Ιταλική δίκη για το Pirate Bay, και η διαταγή για την φραγή της πρόσβασης στον BitTorrent tracker θα παραμείνει σε αναστολή μέχρι την ανακοίνωση της τελική απόφασης, κάποια στιγμή τον Σεπτέμβρη.

[Via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.